1.7 C
De Bilt

Herstel valwind: Eerste boom in Leersum geplant op Boomfeestdag

Leersum – Aan de oproep voor boomdonaties en inzamelacties voor het herstel van het door een valwind getroffen gebied in Leersum, Maarsbergen en Valkenheide is ruim gehoor gegeven. Op Boomfeestdag zijn deze initiatieven samengebracht op twee momenten en plekken in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zo heeft Goal41 onder de noemer ‘Goal for one’ via de lokale voetbal- en hockeyclubs een bedrag bij elkaar gescoord.

Cheque en eerste boom na valwind

Vandaag heeft commissaris van de Koning Hans Oosters in bijzijn van burgemeester Frits Naafs en wethouder Chantal Broekhuis bij voetbalvereniging HDS een cheque overhandigd aan voorzitter Elisabeth van Oostrum van de Stichting Bomen voor Leersum. ’s Middags heeft burgemeester Gilbert Isabella van de gemeente Houten samen met burgemeester Frits Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug de eerst gedoneerde boom geplant. Hierbij waren kinderen van groep 5 en 6 van CBS De Schakel aanwezig.

Opbrengst doneeractie ‘Laat Leersum weer dromen; doneer bomen’

Deze zomer, na de valwind, startte burgemeester Frits Naafs een actie waarbij bomen gedoneerd konden worden. Hierop zijn ruim honderd reacties gekomen en daar is de burgemeester heel dankbaar voor. De gemeente Houten doneerde deze zomer de allereerste bomen, waarvan er vandaag een geplant is. Er wordt gewerkt aan een herstelplan waarin meer bruikbare gedoneerde bomen een plek krijgen. In het openbare gebied missen zo’n 800 bomen na de valwind op 18 juni 2021.

Burgemeester Frits Naafs, commissaris van de Koning, Hans Oosters, wethouder Chantal Broekhuis, Elisabeth van Oostrum, voorzitter Stichting Bomen voor Leersum en Michel Kriatkow van Goal41 ‘Goal for one’, pupillen van de verschillende voetbalverenigingen samen – Foto: gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Goal voor one’ en ‘Stichting Bomen voor Leersum’ halen mooi bedrag op

Goal41 heeft met ‘Goal voor one’ direct na de valwind een actie op touw gezet met de lokale voetbal- en hockeyverenigingen uit alle dorpen in de gemeente om geld te scoren voor nieuwe bomen. Vandaag is het totaalbedrag van 3.659,77 euro symbolisch overhandigd aan de ‘Stichting Bomen voor Leersum’, die zelf ook geld inzamelden. Zo is er naast bomen via de gemeente ook geld gedoneerd door inwoners en organisaties, waarmee vooral grotere bomen gekocht kunnen worden. De stichting en de gemeente trekken samen op bij het herstel.

Burgemeester Frits Naafs zegt hierover: ‘Ik was in mijn tuin bezig en bedacht toen, dat het mooi zou zijn meer mensen en partijen te betrekken bij het herstel van het openbaar gebied in Leersum, Maarsbergen en Valkenheide. De doneeractie heeft mensen in beweging gebracht. Zo planten we bomen van donateurs en trekken we samen met ‘Goal for one’ en ‘Stichting Bomen voor Leersum’ op naar een herstelplan en een weer groene buitenruimte.

Voorzitter Elisabeth van Oostrum van stichting Bomen voor Leersum: ‘De stichting Bomen voor Leersum is blij met alle sponsoracties en donaties. Er kunnen dit plantseizoen al diverse markante bomen geplant worden. Er is besloten door te gaan met het werven van fondsen, zodat er volgend plantseizoen een bijdrage kan worden geleverd aan het herstel van markante lanen. Hiernaast lopen er momenteel nog twee acties voor bomen in tuinen.’  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio