Het eerste jaar van Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark

Rhenen – Gisteren was  het precies één jaar geleden dat de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen onder enorme media-aandacht van Nederlandse en internationale pers in Nederland werden onthaald. Het afgelopen jaar stond voor Ouwehands Dierenpark in het teken van de reuzenpanda’s. We kijken terug op een succesvol jaar met vele bijzondere momenten. 

Terugblik pandajaar 2017

Na ruim een maand quarantaine mochten de twee reuzenpanda’s eind mei voor het eerst naar buiten. Tegelijktijdig werd onder toeziend oog van vele genodigden, Pandasia officieel geopend. Ter gelegenheid van de komst van de panda’s hebben Ouwehands Dierenpark en het Wereld Natuur Fonds in juni een Pandagala georganiseerd. Het fantastische bedrag van € 470.888,88 werd opgehaald voor de bescherming van de reuzenpanda in het wild. Ouwehands Dierenpark levert hiermee een belangrijke bijdrage aan natuurbescherming, één van haar hoofddoelstellingen. In augustus werd de vierde verjaardag van beide panda’s uitbundig gevierd. Xing Ya en Wu Wen werden onder andere getrakteerd op een speciale verjaardagstaart. Gedurende het jaar hebben de panda’s tijdens feestelijke gelegenheden verschillende traktaties in ontvangst mogen nemen. Van een gevulde herfstpompoen, een speculaaspop gemaakt van pandacake, een kleurrijke kerstboom met eetbare versieringen… Het stond dit jaar op het menu van de panda’s. In december viel er een dik pak sneeuw en werd het dierenpark omgetoverd tot een winters landschap. Ook bij de reuzenpanda’s zorgde dit voor veel sneeuwpret.

Mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld

In het begin van 2018 mocht Ouwehands Dierenpark een bijzondere award in ontvangst nemen. Tijdens de Giant Panda Global Awards werd Pandasia namelijk verkozen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld.

Wat hebben de panda’s Ouwehands Dierenpark gebracht?

In 2017 groeide het bezoekersaantal naar een recordaantal van 1.055.000. Daarnaast heeft Ouwehands Dierenpark sinds de komst van de reuzenpanda’s een forse omzetgroei weten te realiseren.

Spannende periode

De afgelopen periode is erg spannend geweest rondom de kennismaking tussen reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. Eerder hebben zij namelijk voor het eerst achter de schermen contact met elkaar gehad en elkaar van heel dichtbij kunnen zien, horen en ruiken. Xing Ya en Wu Wen toonden zichtbaar en hoorbaar interesse in elkaar. Dit contact is de afgelopen tijd herhaald zonder dat dit tot een paring heeft geleid. Beide dieren bleken toch nog te jong.

Het wachten is nu op volgend jaar, wanneer Wu Wen opnieuw vruchtbaar zal zijn. Een pandavrouwtje is slechts 3 tot 7 dagen per jaar vruchtbaar, wat de voortplanting bij reuzenpanda’s complex ma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img