15 C
De Bilt

Het Iedereen doet mee Festival programma is bekend!

Woerden – Van 18 t/m 25 september 2021 vindt in de gemeente Woerden het Iedereen doet mee Festival plaats. Een week vol verrassende optredens, workshops, kunst, sport, en denksessies voor alle inwoners en organisaties uit gemeente Woerden. Wat voor leeftijd culturele achtergrond, gender, talenten of beperkingen je ook hebt. Iedereen kan mee doen en iedereen is welkom. Kom jij ook? Schrijf je dan snel in! Het festivalprogramma staat nu online.

Iedereen doet mee Festival uniek in Nederland

“Het Iedereen doet mee Festival is uniek in Nederland. Ik ben er trots op dat er in Woerden een hele week vol met activiteiten organiseert wordt. Een week voor jong en oud, wat voor cultuur, talent, seksuele voorkeur, inkomen of beperkingen je ook hebt. Daarmee zetten we inclusie echt op de agenda, kunnen we ‘inclusie ervaren’, met elkaar delen en van elkaar leren”, aldus George Becht (wethouder inclusie, gemeente Woerden).

Feestelijke aftrap

Op zaterdag 18 februari vindt de feestelijke aftrap van de festivalweek plaats. Wethouder Becht opent de week met een multicultureel hapje en drankje. Ook wordt hij geïnterviewd over het belang van een inclusieve samenleving door Oscar Kocken presentator, televisie- & theatermaker. Vervolgens starten we de week gezamenlijk met de activiteit Woerden de Wereld rond, een dansworkshop van de Dance Academy. De feestelijke aftrap wordt georganiseerd door de meiden van Woerden. Locatie: Westdampark, bij de Sofa achter de watertoren, tijd 11.00 – 12.15 uur. Kom jij ook naar de opening van de festivalweek? Schrijf je dan snel in!

Festivalprogramma voor iedereen

Het festival biedt verrassende optredens, workshops, kunst, sport, en denksessies voor alle inwoners en organisaties uit gemeente Woerden. Neem snel een kijkje in het uitgebreide programma via de website van Iedereen doet mee, of kijk op de middenpagina van Het Kontact/De Woerdense Courant van 16 september.

Tijdens het Iedereen doet mee festival hebben we nog te maken met de coronaregels. Dat betekent dat bij alle activiteiten rekening wordt gehouden met de anderhalve meter afstand. Bij de meeste activiteiten kunnen daarom een beperkt aantal mensen meedoen. Meld je daarom altijd vooraf aan bij de organisator van de activiteit. Dit kan via de website, maar ook telefonisch op werkdagen tussen 10.00 – 13.00 uur op telefoonnummer 06 106 99 163 (Bram de Vries).

Aanmelden

Kom je zonder aanmelden aan de deur, dan kijkt de organisator of er nog een plekje vrij is. Bijna alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van de theatervoorstelling, Hollandse pot, De tapas workshop en Eet je mee. Neem je zelf een (gebaren)tolk mee of heb je andere faciliteiten nodig? Dan vergoedt de gemeente waarschijnlijk de kosten. Vraag het vooraf na via iedereendoetmee@woerden.nl

Werkgroep Iedereen doet mee

Het Iedereen doet mee Festival wordt georganiseerd door een inclusieve werkgroep. Dit is een enthousiaste groep inwoners en organisaties die zich inzet voor een inclusieve samenleving in Woerden en de kernen. Zij doen dit onder andere door de organisatie van het festival, maar schrijven ook elke 4 jaar de Lokale Inclusie Agenda. Aan de hand van deze agenda werkt Woerden en omstreken het hele jaar door aan een inclusieve samenleving. Tijdens het festival gaat de werkgroep actief op zoek naar mooie nieuwe initiatieven, ideeën en actiepunten. Deze vormen de basis voor de Lokale Inclusie Agenda 2021-2014.

Zet je actiepunt op de Lokale Inclusie Agenda

Alle inwoners en organisaties kunnen een actiepunt voor de Lokale Inclusie Agenda indienen. Een actiepunt dat bijdraagt aan een inclusieve Woerdense samenleving. Voor het mooiste nieuwe actiepunt heeft de werkgroep Iedereen doet mee een verrassing in petto.

Zo’n actiepunt is een stapje richting een inclusieve samenleving. Het kan van alles zijn, bijvoorbeeld: een menukaart voor iedereen in jouw restaurant of kantine, met vegan en halal gerechtjes én in braille. De paden breder maken van een winkel of supermarkt, zodat iedereen de winkel in kan. Een recreatief team binnen een sportclub oprichten, waarin iedereen kan meesporten. Iemand met talent en een beperking aannemen in een bedrijf of school.  Een buurtinitiatief organiseren waar je iedereen uit de buurt voor uitnodigt. Of langsgaan bij mensen die niet gemakkelijk hun huis uitkomen.

Slotbijeenkomst

Het festival wordt zaterdag 25 september afgesloten met een kleine terugblik op de mooiste activiteiten, uitvoeringen en momenten van het festival zelf. Verschillende mensen verschijnen nog eens kort op het podium. Tussen 13.00 – 14.00 uur wordt er een lunch geserveerd waarin culturen samenkomen. Het festival leidt nieuwe stappen in. Nieuwe stappen in het werken aan een inclusieve samenleving. De actiepunten die rond de festivalweek op de lokale inclusie agenda zijn gezet, worden gedeeld op de Sofa van Woerden. Het meest belovende actiepunt wordt bekroond met een verrassing uit handen van burgemeester Molkenboer. Aanmelden voor de slotbijeenkomst kan de website. Locatie: Westdampark, bij de Sofa achter de watertoren, tijd 13.00 – 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio