11 C
De Bilt

Denk mee: hoe kan iedereen in Zeist meedoen?

Iedere inwoner van Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist moet de kans krijgen mee te doen in onze samenleving en moet zichzelf kunnen zijn. Dat is wat de gemeente nastreeft met de zogeheten ‘Agenda Meedoen’. Dat is een beleidsstuk met plannen om het meedoen in de gemeente Zeist te stimuleren. Op dinsdag 7 maart en donderdag 9 maart kunnen inwoners tijdens inloopbijeenkomsten hun reactie geven op de Agenda Meedoen. Men kan binnenlopen tussen 16.00 en 19.30 uur in het gemeentehuis in Zeist.

Iedereen kan meedoen

Mee kunnen doen, moet ook gewoon zijn voor inwoners met een lichamelijke of psychische beperking, inwoners die langdurig ziek zijn, moeite hebben met de Nederlandse taal of met omgaan met de digitale wereld, en inwoners die ‘anders’ zijn. De gemeente nodigt iedereen uit om te reageren op de Agenda Meedoen. Ook is de gemeente benieuwd naar nieuwe ideeën die ervoor kunnen zorgen dat meer inwoners in Zeist mee kunnen doen en zichzelf kunnen zijn.

Waar gaat het over?

In de Agenda Meedoen staan plannen voor de periode 2023-2026. De plannen gaan over een groot aantal onderwerpen zodat iedereen kan meedoen. Bijvoorbeeld het toegankelijker maken van gebouwen, acties om ervoor te zorgen dat meer mensen gebruik kunnen maken van internet, het verbeteren van de toegankelijkheid van (openbaar) vervoer, straten en parkeermogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking.

Maar ook plannen om straten in Zeist veiliger te maken voor alle inwoners, en het makkelijker maken van deelnemen aan sport, culturele en sociale activiteiten, vrijwilligerswerk en betaald werk.

Schriftelijk reageren

De Agenda Meedoen staat op www.zeist.nl/meedoen. Inwoners kunnen ook reageren op de Agenda Meedoen door uiterlijk 9 maart een mail te sturen naar Zeist@Zeist.nl, onder vermelding van ‘Meedoen’. Een reactie via de telefoon doorgeven kan ook, op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur, via ons vijfcijferige telefoonnummer 14030. Vraag dan naar Lea Luijten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio