15.2 C
De Bilt

Hof van Harmelen: snel vervolg verwacht voor plannen woningbouw

De bouw van 96 woningen in Hof van Harmelen lijkt weer in zicht te komen. Na het faillissement van een van de initiatiefnemers is er nu een projectontwikkelaar die het project samen met Bunnik Projekten wil oppakken. Dit is nog niet definitief rond, maar de gemeente Woerden verwacht dat het project snel een vervolg krijgt. Dat zou betekenen dat binnenkort de laatste stappen voor het bestemmingsplan kunnen worden gezet. Daarna kan de gemeenteraad hier een besluit over nemen en start de beroepstermijn.

Hof van Harmelen

Arjan Noorthoek (wethouder woningbouw): “Dit is heel goed nieuws voor Harmelen, en vooral voor de vele woningzoekenden. Het gaat om een flink aantal woningen voor jong en oud, midden in het dorp. Ik hoop dat er nu snel meer duidelijkheid komt. Als gemeente gaan we hier graag zo snel mogelijk weer mee aan de slag.”

Gevarieerde wijk met een mix aan woningtypen

Hof van Harmelen is het gebied tussen de Ambachtsheerelaan, de Tuinderij en de Meerkoet in Harmelen. Hier komt een gevarieerde wijk met een mix aan woningtypen: starterswoningen, seniorenwoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De wijk krijgt een dorps karakter, waarbij water en groen een belangrijke rol spelen.

Interesse in een woning?

Het is nog niet bekend wanneer de woningen in de verkoop gaan. Wie interesse heeft in een woning, kan kijken op https://www.woneninhofvanharmelen.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio