6.4 C
De Bilt

Hondenlosloopgebied Gravenbol wordt kleiner voor Natura2000

Het hondenlosloopgebied op de Gravenbol in Wijk bij Duurstede wordt kleiner. Dit gebied ligt in beschermd natuurgebied (Natura 2000). Het losloopgebied is nu groter dan het hoort te zijn. De natuurwetgeving staat die grootte niet toe. Een stevige boete is het gevolg, als het losloopgebied blijft zoals het is. De gemeente heeft geen keus en verplaatst daarom het hek eind maart. De kaart bij dit persbericht geeft aan hoe het losloopgebied eruit komt te zien.

Het lukte niet om andere oplossingen te vinden

De gemeente praat al een paar jaren over het kleiner maken van het losloopgebied. Zowel met de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede als met de Provincie Utrecht. Wethouder Henk Vreeswijk zegt hierover: ‘In het begin zochten we naar andere oplossingen. Maar omdat de wetgeving erg streng is, waren die oplossingen niet mogelijk. Daarom moet de gemeente het hekwerk verplaatsen. Het losloopgebied voor honden wordt daarmee zo groot als het hoort te zijn. Daardoor kunnen de doelen voor dit Natura2000 gebied gehaald worden. Het is natuurlijk vervelend nieuws voor hondenbezitters.’

Gemeente zoekt een vervangend hondenlosloopgebied

Er zijn op dit moment geen vervangende losloopplekken voor honden. De gemeente onderzoekt nu of zij toch nog ergens een extra hondenlosloopgebied kan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio