14.3 C
De Bilt

Houtense culturele sector ontvangt extra steun van gemeente

Houten – De Houtense culturele sector kan de komende tijd op extra ondersteuning van de gemeente Houten rekenen. Een tijdelijk steunpakket moet helpen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden en weer door te starten. Het college van B en W. stelt daarvoor rijksgeld van € 200.000 beschikbaar.

Culturele sector

De coronacrisis zorgt ook in de culturele sector voor financiele en praktische problemen. Dat blijkt uit de gesprekken die de gemeente afgelopen tijd met culturele verenigingen, organisaties en initiatieven had. Door de coronamaatregelen zagen zij ook de deelname aan activiteiten flink teruglopen.

Belangrijk voor verbinding

Wethouder Jan Overweg (Cultuur): “Kunst en cultuur zijn belangrijk voor verbinding tussen inwoners. Zeker na een periode waarin we veel minder onderling contact hadden. We willen dat het gevarieerde aanbod in Houten behouden blijft. Daarom geven we met ons steunpakket de culturele sector graag een steun in de rug“.
Het steunpakket bestaat uit drie onderdelen; een tijdelijk coronasteunfonds, livestreaming apparatuur voor het Theater aan de Slinger en korting op de zaalhuur van het theater voor culturele organisaties.

Tijdelijk Coronasteunfonds Cultuur

Het tijdelijke Coronasteunfonds Cultuur is bedoeld voor compensatie van extra kosten door de coronamaatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om vergoeding van beschermingsmiddelen, de aankoop van een tent of de huur van een grotere repetitieruimte. Het fonds biedt ook geld om culturele activiteiten in 2021 weer te helpen opstarten.

Fonds voor hele culturele veld

Het fonds richt zich op het hele culturele veld, van vereniging tot zzp’er en ondernemer. De opzet is dat er een win-win situatie ontstaat, voor inwoners, de samenleving en voor hen die hun brood verdienen met cultuur. Bijvoorbeeld met een activiteit die de Houtense centra verlevendigt of het welzijn en het contact tussen inwoners vergroot. Zo helpen we elkaar weer aan een nieuw perspectief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio