2.1 C
De Bilt

Huis-aan-huis inzameling PMD-afval start 2 oktober

Oudewater – Op 2 oktober start de gemeente Oudewater met het huis-aan-huis ophalen van PMD-afval. PMD-afval kan dan in speciale zakken aan de weg worden gezet. PMD = lege verpakkingen van Plastic, Metaal (blik) en Drankpakken.

Méér afval gescheiden inzamelen is beter voor het milieu. Plastic is een prima grondstof voor nieuwe producten. En Oudewater maakt het haar inwoners zo gemakkelijk mogelijk om dit te doen. Plastic verpakkingsafval konden Oudewaternaren al kwijt in enkele verzamelcontainers,  maar met ingang van oktober mogen ook metaalverpakkingen en drankpakken in dezelfde zak.

 

Die zakken hoeven niet te worden weggebracht, maar Ganswinkel haalt ze iedere twee weken op. De oneven weken om precies te zijn. Inwoners hebben een brief ontvangen met informatie en tips voor het gescheiden inzamelen van PMD-afval. Die brief zat ingevouwen in De IJsselbode van 12 september.

 

Rollen met PMD-afvalzakken zijn vanaf 25 september gratis verkrijgbaar bij onder andere de supermarkten en op het stadskantoor.

 

Op woensdag 20 september (11.00-17.00 uur) staan medewerkers van de gemeente op de weekmarkt om vragen over PMD te beantwoorden en om toelichting te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio