10.2 C
De Bilt

Hulpteam Geld op Orde helpt bij financiële zorgen

De Bilt Veel inwoners in gemeente De Bilt hebben moeite om rond te komen. Nu de energieprijzen zijn gestegen en het steeds kouder wordt, en de boodschappen steeds duurder zijn, komen mensen in de financiële problemen. Gemeente De Bilt, MENS De Bilt en de Regionale Sociale Dienst (RSD) hebben een hulpteam ingesteld. Maandag 28 november gaat ‘Geld op Orde’ van start.

Ondersteuning en regelingen zijn beschikbaar voor mensen die in de financiële problemen (dreigen te) komen. Maar omdat er veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar zijn, is het soms zoeken waar je terecht kunt. Het hulpteam Geld op Orde wijst mensen de weg.

Zekerheid en houvast

Wethouder Krischan Hagedoorn (Sociaal Domein) brengt volgende week een bezoek aan het Hulpteam. “We merken dat er steeds meer inwoners zijn die zorgen hebben over hun geld. Het zijn ongelooflijk ingewikkelde tijden als je ziet hoe duur energie en boodschappen zijn geworden en je inkomen niet genoeg meegroeit. Ik hoop dat we met het Hulpteam enige zekerheid en houvast kunnen geven. Er is hulp beschikbaar en ja, dat is soms best zoeken hoe je daar gebruik van maakt. Daarom ben ik heel blij dat we hiermee de straten op gaan.”

Op straat

Het Hulpteam staat vanaf volgende week maandag op verschillende plekken in De Bilt, Bilthoven en Maartensdijk. Medewerkers van de gemeente, MENS De Bilt en RSD staan klaar voor een gratis kopje koffie, een goed gesprek en advies over financiële hulp en ondersteuning. De tijden en locaties vindt u op www.debilt.nl/geldoporde.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio