IJsselstein wil weten waar ze zonnevelden en/of windmolens moeten plaatsen

De gemeente IJsselstein nodigt inwoners en lokale ondernemers uit om tussen 3 december en 20 december een vragenlijst in te vullen over de locatie van windmolens en/of zonnevelden in de gemeente. De gemeente organiseert daarnaast ook op 14 december van 19:30 tot 21:30 een digitale bijeenkomst. Aanmelden voor deze bijeenkomst of meedoen met de enquête kan via www.ijsselstein.nl/energietransitie.

Lokale ondernemers

In oktober zijn de eerste ‘gesprekken’ gevoerd met de inwoners en lokale ondernemers. Via een online enquête en twee digitale bijeenkomsten is er meer duidelijkheid gekomen waar er in de gemeente wél en waar er géén zonnevelden en windmolens geplaatst kunnen worden. Het voorstel zoals het nu op tafel ligt, wil de gemeente graag nog een keer met de inwoners bespreken. Met een ansichtkaart die huis-aan-huis verspreid wordt en een animatievideo nodigt de gemeente de inwoners uit om mee te denken via de enquête en de digitale bijeenkomst op 14 december.

Energie- en klimaatneutraal IJsselstein

Om de gevolgen van klimaatverandering te beperken, moeten we de uitstoot van CO2 fors verminderen. Ook de gemeente zal daaraan moeten bijdragen. IJsselstein wil in 2050 een energie- en klimaatneutrale gemeente zijn. Dat betekent dat de IJsselsteiners alle energie die zij verbruiken zelf moeten opwekken. Om alle huishoudens en bedrijven van elektriciteit te voorzien zijn alleen zonnepanelen op daken niet voldoende.

Windmolens

Er zijn ook zonnevelden en/of windmolens nodig. Dat heeft invloed op de buurt, de stad en het buitengebied. Daarom vraagt de gemeente alle inwoners en lokale ondernemers om mee te denken over het opwekken van energie uit zon en wind. Met reacties en suggesties stelt de gemeente uiteindelijk een definitief toets- en afwegingskader op. Meer informatie: www.ijsselstein.nl/energietransitie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img