2.8 C
De Bilt

‘Ik fiets’ actiemaand van start in Nieuwegein

Nieuwegein – Aan het begin van de lente start niet alleen een nieuw fietsseizoen maar ook de actiemaand met de ‘Ik fiets’ campagne in Nieuwegein. De gemeente neemt voor deze campagne het stokje over van gemeente Zeist. We zetten ons samen met de lokale fietscommunity Nieuwegein fietst! in om inwoners te stimuleren vaker de fiets te nemen.

Actiemaand van start

Wethouder Ellie Eggengoor (Mobiliteit) opende de ‘Ik fiets’ actiemaand vanochtend in het Stadshuis. Samen met onder meer Fietsclub Kerkveld en de buurtsportcoaches werd de speciale campagnefiets ingewijd. Fietsambassadeur Linda Blankenstein van Nieuwegein fietst! overhandigde deze campagnefiets aan wethouder Ellie Eggengoor.

Op de fiets naar werk of school

“Hoe leuk is het om op de fiets naar je werk, naar school of naar je sportvereniging te gaan. Of op de fiets je boodschappen te doen. Fietsen geeft energie en je ervaart de mooie plekjes in de stad. We sluiten dan ook graag aan bij de provinciale ‘Ik fiets’ campagne waar al zo’n 3.000 inwoners aan deelnemen. We zetten ons samen met Nieuwegein fietst! in om inwoners nog vaker de fiets te laten pakken,’’ aldus
wethouder Ellie Eggengoor.

‘Ik fiets’ app

Het gemak van een e-bike, de fietsbeleving van een speed pedelec en de gezelligheid van een e-bakfiets ondervinden. Dat vormt samen met de ‘Ik fiets’ app het hart van de ‘Ik fiets’ campagne. De speciale fietsen staan in deze actiemaand op verschillende plekken in Nieuwegein klaar. Inwoners uit de provincie Utrecht kunnen ze reserveren voor een gratis probeerweek via www.ikfiets.nl. Om het fietsen nog leuker te maken,
is de ‘Ik fiets’ app. Fietsritten worden geregistreerd én beloond. Deze fietspunten kunnen inwoners verzilveren bij lokale en regionale ondernemers. Zo heeft de fietsambassadeur al een regenbroek bij elkaar gespaard, vertelde ze trots.

Nieuwegein fietst!

Nieuwegein fietst! ondersteunt organisaties en inwoners bij hun fietsactiviteiten en verbindt fietsinitiatieven met elkaar. Het doel is Nieuwegeiners te stimuleren om vaker de fiets te nemen. Daarom zet fietsambassadeur Linda Blankenstein uit Nieuwegein zich tijdens de campagnemaand graag in om ’Ik fiets’ nog bekender te maken onder de inwoners.

Meer informatie

www.ikfiets.nl
www.nieuwegeinfietst.nl
Nieuwegein fietst!
Linda Blankenstein
info@nieuwegeinfietst.nl
06 25 15 34 75

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio