8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Gemeente Woerden sluit panden vanwege illegale bewoning

De gemeente Woerden heeft gisteren per direct enkele panden aan de Marconiweg gesloten. Reden voor de acute sluiting is dat in de panden illegaal mensen woonden en dit een brandgevaarlijke situatie opleverde. Ook werden in een ruimte zakken hennep aangetroffen.

Illegale bewoning

De gemeente heeft gisteren samen met de politie en de brandweer een controle uitgevoerd, nadat buurtbewoners eerder signalen over mogelijke illegale praktijken hadden doorgegeven. De controleurs stelden vast dat de panden bewoond werden, onder andere door arbeidsmigranten. Er werden slaapplaatsen voor minimaal twintig personen aangetroffen. Met de brandveiligheid was het zo slecht gesteld dat bewoning onverantwoord is. Daarom werden de panden meteen gesloten.

Molkenboer: Het is mensonterend

Burgemeester Victor Molkenboer is ter plekke gaan kijken en stelde de onveilige situatie ook vast. “Het is mensonterend dat mensen op deze manier worden gehuisvest door uitzendorganisaties en schandalig dat hier door de vastgoedeigenaar op is ingespeeld. Dit zijn situaties die niet alleen in Woerden voorkomen, maar ook elders in het land. Het vraagt dus om landelijk beleid om huisvesting op deze wijze, tegen te gaan.” De verhuurder van de ruimtes is in principe verantwoordelijk voor de verdere zorg voor de bewoners

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio