17.5 C
De Bilt

Integraal veiligheidsplan vastgesteld: vier thema’s krijgen extra aandacht

De gemeenten Baarn, Eemnes, Soest, Bunschoten en de Bilt (hierna BES) slaan de handen inéén met het Integraal Veiligheidsplan! Als gemeenten vinden we veiligheid voor onze inwoners heel belangrijk. Door over de gemeentegrenzen heen samen te werken kunnen we een stevige vuist maken tegen onveiligheid.  Criminelen houden zich immers niet aan gemeentegrenzen. Daarom werken we samen op dit onderwerp. 

Er zijn vier veiligheidsthema’s vastgesteld waar prioriteit aan wordt gegeven: ondermijning, digitale veiligheid, zorg en veiligheid en tot slot jeugdoverlast en – criminaliteit.

Integraal Veiligheidsplan 2023 – 2026 2026

De gemeenteraden van Baarn, Eemnes, Soest, Bunschoten en De Bilt (hierna BES*) hebben ingestemd met het Integraal Veiligheidsplan 2023-2026 (IVP) en de burgemeesters hebben op 9 februari hun handtekening gezet onder dit plan. Dit complete veiligheidsplan bevat de koers, de ambities en doelstellingen die de gemeenten samen met politie, Openbaar Ministerie en andere maatschappelijke partners uitzetten om de veiligheid en openbare orde in het BES-gebied te bewaken. En in dit plan maken gemeenten met hun partners afspraken over prioriteiten, capaciteit en middelen.

“Met onze partners criminaliteit terugdringen”

Burgemeester Potters van De Bilt: ”De criminaliteit verandert snel en is divers. We zien jongeren betrokken raken bij criminele drugsnetwerken. Er is sprake van ondermijning, waarbij criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en diensten. Het is van belang dat we ons daar als gemeenten met onze partners onverzettelijk in opstellen en criminaliteit terugdringen.”

Vier prioriteiten

Het veiligheidsdomein is altijd in beweging en aan verandering onderhevig. Denk aan jongeren die in toenemende mate betrokken raken bij criminele drugsnetwerken. Of aan ondermijning, waarbij criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en diensten. Ook neemt de digitale criminaliteit toe, waarbij mensen bijvoorbeeld online worden beroofd of bedreigd.

Ook zien we mensen die om welke reden dan ook de grip op hun leven (dreigen te) verliezen. Op basis van de focus die in het Integraal Veiligheidsplan is aangebracht worden vier uitvoeringsprogramma’s (UVP’s) opgesteld. Deze UVP’s bevatten de concrete maatregelen en acties die uitgevoerd worden. Meer informatie over het IVP en de UVP’s is te vinden op www.debilt.nl/veiligheidsplan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio