17.1 C
De Bilt

Integrale controle bedrijventerrein Fornhese in Den Dolder

Den Dolder – Een aantal overheidsorganisaties voert vandaag een controle uit bij bedrijven aan de Fornheselaan in Den Dolder. Naast de gemeente Zeist en de politie, werken ook het team voertuigcriminaliteit en de Omgevingsdienst regio Utrecht hieraan mee. Ze controleren voornamelijk of ondernemingen in de autobranche zich houden aan de wet- en regelgeving, zoals naleving van vergunningvoorschriften en wet- en regelgeving op het gebied van milieu, veiligheid en personeel.

Waarom deze controle?

Deze controle wordt gehouden om ondermijning tegen te gaan. Van ondermijning is sprake als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Het merendeel van de bedrijven in de autobranche is betrouwbaar, maar de overheid ziet echter ook regelmatig dat criminelen gebruik maken van dienstverleners in de autobranche. Om geld wit te wassen, voor het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s en om geld of verdovende middelen te vervoeren. Garages dienen soms als ontmoetingsplaatsen voor criminelen en soms wordt er drugs geproduceerd.

Onder- en bovenwereld

We willen als één overheid optreden tegen malafide ondernemers. Door controles krijgen we zicht op wat er achter de deur van bedrijven gebeurt. Daardoor wordt het moeilijker voor criminele organisaties om gebruik te maken van bedrijven in de ‘bovenwereld’ en wordt ondermijning tegengegaan. Met controles en handhaving treden we op tegen misstanden. Dat is in het belang van de Zeistse samenleving en het imago van de sector zelf.

Signalen melden

Ondermijning tegengaan kunnen we niet alleen. We horen het graag als u bij bedrijven of gebouwen in uw omgeving opmerkelijke zaken ziet of hoort.  

Melden kan via:

  • de gemeente Zeist via telefoonnummer 14 030 of via e-mail ondermijning@zeist.nl
  • De wijkagent via 0900 – 8844 of via
  • Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio