Intentieverklaring Huiskamer van Leusden getekend

Leusden – Op 8 maart was het zover; de initiatiefnemers ondertekenden de intentieverklaring voor de realisatie van een vrijwilligerscoördinatiepunt: Huiskamer van Leusden. En de huisartsen, fysiotherapeuten en andere eerstelijnszorg zetten ook hun handtekening. Sinds 25 november 2017 is Huiskamer van Leusden in bedrijf. Huiskamer van Leusden is de plek waar vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar komen. Iedereen die op zoek is naar vrijwillige ondersteuning is hier welkom. Sinds de start zijn al mooie matches gemaakt. Wat nog restte was de officiële bekrachtiging van het initiatief. 

Huiskamer van Leusden is een initiatief van Stichting Maatschappelijke Begeleiding Leusden (SMBL), Larikslaan2 en gemeente Leusden. Namens deze organisaties tekenden respectievelijk Hans Sybrandy, Hester Frank en wethouder Jan Overweg de intentieverklaring. Naast de initiatiefnemers ondertekende ook Ismene Tchaoussoglou van de SEL (Stichting Eerstelijnszorg Leusden) de verklaring; zij ondersteunen het initiatief van harte.

Coördinatiepunt

Hans Sybrandy, de voorzitter van de stuurgroep Huiskamer van Leusden, opende de informele bijeenkomst. “We begonnen op 17 mei 2017, en binnen een jaar hebben we een plek waar alle inwoners voor alle informele zorg, en zelf formele zorg, terecht kunnen.” Wethouder Jan Overweg sprak dan ook zijn dank uit naar alle betrokken organisaties en de rol van Larikslaan2 in Leusden. “Als Leusden zijn we al heel ver in wat we gezamenlijk, met alle betrokken organisaties, voor elkaar doen. Gezamenlijk bieden we een breed palet aan activiteiten. De Huiskamer van Leusden is daar een mooi coördinatiepunt in. Heel mooi dat de huisartsen, fysiotherapeuten en andere eerstelijnszorg hierin gaan meedoen.”

Tijdens de bijeenkomst stonden vrijwilligers van de Huiskamer, een inwoner die dankzij de Huiskamer geholpen is en een vertegenwoordiger van een vrijwilligersorganisatie die voor deze inwoner een klus hebben geklaard, de pers te woord.  Inmiddels hebben de vrijwilligers van de Huiskamer al zo’n 35 vragen van inwoners onder handen.

 

Huiskamer van Leusden is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10 – 12.30 uur. Tot de opening van Huis van Leusden, is de Huiskamer van Leusden gevestigd in het pand van Larikslaan2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img