12.7 C
De Bilt

Interactieve lezing ‘Composteren kun je leren’ en workshop ‘De bodem als basis’

In het kader van de landelijke Compostdag op 25 maart organiseert de werkgroep Compost Lokaal van Samen Duurzaam Zeist twee activiteiten voor tuin- en plantenliefhebbers in Zeist. Tijdens de interactieve lezing ‘Composteren kun je leren’ en de workshop ‘De bodem als basis’ leer je hoe planten eten, hoe je de bodem kunt voeden én hoe je jouw grond kunt verbeteren voor een nog betere groei en bloei. Ruim een kwart van het leven op aarde leeft in de bodem. Met een rijk bodemleven kunnen planten en bomen goed groeien en veel soorten vogels en andere diersoorten voedsel vinden in je tuin.

Interactieve lezing ‘Composteren kun je leren’

Charlotte Verhoeve legt tijdens de lezing uit hoe je keuken- en tuinafval verwerkt kan worden tot vruchtbare compost. Je kunt composteren in een vat, op een hoop, met wormen of de Bokashi- methode. De keuze hangt af van hoeveel ruimte je hebt en of je binnen, op je balkon of buiten wilt composteren. Met wat basiskennis krijg je een hoop of -vat aan het werk zodat je er goede compost uit krijgt.

Charlotte Verhoeve geeft workshop en cursussen op het gebied van (moes)tuinieren, natuur en gezonde voeding aan kinderen en volwassenen. Meer informatie: www.demoestuinjuf.nl. De lezing vindt plaats op zaterdag 18 maart van 14.00 tot 16.00 uur.

Workshop ‘De bodem als basis’

Een goede bodem de basis is voor gezonde, sterke planten. Maar waarom eigenlijk? En wat kun je als tuinier doen om de bodem te verbeteren? Stefan Forsten gaat in de workshop in op alles wat er onder onze voeten gebeurt. Ook kom je, door een bodemmonster mee te nemen, achter de samenstelling van jouw grond en leer je wat die samenstelling betekent voor de ontwikkeling van je tuin.

Stefan Forsten
Stefan Forsten – Foto: Omgevingsdienst Regio Utrecht

Stefan Forsten

Stefan Forsten rondde in 2021 de opleiding tot ecologisch tuinontwerp af en past de theorie graag in de praktijk toe in zijn eigen moestuin en als vrijwilliger bij Voedselbos Laakoever in Amersfoort. Daarnaast adviseert hij als Groene Tuincoach (beginnende) tuiniers en ontwerpt hij groene tuinen voor particulieren. Meer informatie: www.degroenetuincoach.nl. De workshop vindt plaats op zondag 26 maart van 14.00 tot 16.30 uur.

Beide activiteiten zijn gratis en vinden plaats bij bezoekerscentrum De Boswerf. Aanmelden is verplicht via www.boswerf.nl. Kijk bij ‘activiteiten’.

Werkgroep Compost Lokaal

Werkgroep Compost Lokaal is een initiatief van Samen Duurzaam Zeist, een beweging waarin inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente, samenwerken aan acties die bijdragen aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Meer informatie: www.samenduurzaamzeist.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio