Internationale vrouwendag 2018

Lopik – Met het oog op de Internationale Vrouwendag (vandaag 8 maart) en de viering van 100 jaar kiesrecht laten de vrouwen die betrokken zijn bij de lokale politiek van de gemeente Lopik zich graag zien. Zij roepen alle vrouwen op om actief deel te nemen aan de politiek.

Rechten en solidariteit voor vrouwen

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. De wereld staat op Internationale Vrouwendag stil bij de rechten en solidariteit van vrouwen, de viering vindt vaak plaats rond een specifiek thema. Dit jaar is het thema: “Vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig”.

Internationale vrouwendag sinds 1911

In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd. In 1911 deed de Duitse socialiste Clara Zetkin tijdens een conferentie voor socialistische vrouwen in Kopenhagen het voorstel om 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag. Deze datum werd echter niet overal aangehouden. In Nederland werd de eerste Vrouwendag gevierd op 12 maart 1912.

Oproep om alle vrouwen actief deel te laten nemen in de politiek

De vrouwen die betrokken zijn bij de lokale politiek in de gemeente Lopik roepen alle vrouwen op om actief deel te nemen aan de politiek. Ze doen tevens een oproep om op woensdag 21 maart 2018 gebruik te maken van hun stemrecht.

Internationale vrouwendag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img