14.1 C
De Bilt

Inwonersavond LHBTIQ+ in Zeist inspirerende en openhartig

Zeist – Het COC Midden-Nederland en de gemeente Zeist organiseerden een inwonersavond voor de doelgroep LHBTIQ+ op dinsdagavond 18 mei. Het thema ‘ontmoeten’ stond centraal. Wethouder Laura Hoogstraten deelde de primeur dat de gemeente Zeist in juni een regenboogzebrapad aanlegt. Een besluit dat voortkomt uit een motie van de Zeister Jongerenraad.

LHBTIQ+

Iedereen hoort erbij in Zeist. Voor de doelgroep LHBTIQ+ zet de gemeente zich in voor onder meer het verbeteren van ontmoetingsmogelijkheden en het vergroten van kennis bij organisaties zoals zorginstellingen en scholen. Jaarlijks hijst Zeist op het gemeentehuis de regenboogvlag op ‘coming out day’ en wordt Paarse Vrijdag georganiseerd op één van de Zeister scholen.

‘We blijven onszelf’

Artikel 1 Midden-Nederland is het expertisecentrum voor gelijke behandeling en tegen discriminatie voor inwoners van alle gemeenten van de provincie Utrecht. Deze organisatie biedt sinds kort samen met het COC Midden-Nederland het meldpunt ‘we blijven onszelf’ (https://weblijvenonszelf.nl/nl). Dit platform is bedoeld om meer mensen te bereiken en te stimuleren om melding te maken van discriminatie. Art. 1 Midden-Nederland en het COC Midden-Nederland helpen daarbij met bemiddeling.

Ontmoeten

Ook de Stichting Roze 50+ was aanwezig. Zij organiseert met Ambassadeurs en de werkgroep 50Plus COC Midden-Nederland ontmoetingen voor de doelgroep LHBTIQ+ in Zeist. In Zeist is de wens om ontmoeting binnen deze doelgroep groot. Ideeën en suggesties voor activiteiten kunnen naar laura@cocmiddennederland.nl.

Meer informatie voor de doelgroep en over de Regenboogagenda van de gemeente Zeist is te vinden op www.zeist.nl/gemeente-bestuur-en-organisatie/organisatie/regenbooggemeente.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio