7 C
De Bilt

Iza van Dam gekozen tot nieuwe kinderburgemeester gemeente Lopik

Iza van Dam (10) uit Lopik-dorp is donderdag 17 november jl. gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Lopik. De kinderjury, bestaande uit zeven leerlingen van verschillende scholen uit de gemeente, vindt Iza de meest geschikte opvolger van de bijna afzwaaiende kinderburgemeester Lotte Roodenburg.

Burgemeester Laurens de Graaf en Lotte Roodenburg deden de afgelopen weken via een vlog een oproep om de nieuwe kinderburgemeester te werven. Elf kinderen uit groep 7 van de basisscholen uit de gemeente gaven gehoor aan de oproep en stuurden een ‘sollicitatiefilmpje’ in. Zeven kinderen hadden zich aangemeld als jurylid. Via twee selectieronden heeft de jury door middel van het geven van een cijfers aan verschillende beoordelingscriteria uiteindelijk een winnaar gekozen.

Verrassingsbezoek voor Iza van Dam

Iza van Dam is op vrijdag 18 november 2022 rond 13.15 uur in haar klas op de Jan Bunnikschool in Lopik verrast door burgemeester Laurens de Graaf en kinderburgemeester Lotte Roodenburg.

Iza heeft nieuwe ideeën om de gemeente te verbeteren. Ze vindt het belangrijk dat kinderen kunnen sporten en dat scholen onderling toernooien kunnen houden. Verder wil ze pesten tegen gaan en naar de mening van kinderen luisteren zodat zij ook hun steentje kunnen bijdragen. Ook heeft ze oog en oor voor de kinderen uit Oekraïne en lijkt het haar leuk om een speciale dag voor hen te organiseren.

Iza van Dam is de nieuwe kinderburgemeester
Iza van Dam is de nieuwe kinderburgemeester – Foto: gemeente Lopik

Kinderjury

De jury die de nieuwe kinderburgemeester heeft gekozen bestaat uit zeven leerlingen van verschillende scholen, te weten: Loubna Alkachouti en Sanne de Kovel (Jan Bunnik), Iris Overbeek (Sint Victorschool), Zeger van Moolenbroek (Eben Haëzerschool Benschop), Nadine de wit (De Regenboog), Victoria Porras en Fenne van der Sloot (Eben Haëzerschool Polsbroek). Zij vormden de beoordelingscommissie en kwamen unaniem tot een eindoordeel. Burgemeester Laurens de Graaf en kinderburgemeester Lotte Roodenburg hebben het proces begeleid.

Installatie kinderburgemeester

Op dinsdag 29 november a.s. wordt Iza van Dam officieel geïnstalleerd als tweede kinderburgemeester van de gemeente Lopik tijdens de raadsvergadering. Zij krijgt tijdens de beëdiging de ambtsketen voor kinderburgemeester omgehangen.

Meer informatie over de werving van de nieuwe kinderburgemeester is te vinden op www.lopik.nl/kinderburgemeester

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio