13.3 C
De Bilt

Jeroen Willem Klomps stopt als wethouder in Stichtse Vecht

Stichtse Vecht – Wethouder Jeroen Willem Klomps (middelen, mobiliteit, duurzaamheid en cultuur) heeft zijn vertrek als wethouder aangekondigd en treedt terug uit het college van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht. Dit heeft hij op dinsdag 7 september in een brief aan gemeenteraad en burgemeester laten weten.

Noodzakelijke energie ontbreekt

Wethouder Klomps treedt terug omdat naar zijn zeggen de noodzakelijke positieve energie en motivatie om als wethouder de gemeente te besturen, niet meer in balans is met de voldoening die het hem geeft. Zowel bestuurlijk als privé was het een zwaar jaar voor de wethouder. COVID-19 maar vooral het verlies van een dierbare, hebben grote impact op hem gehad.

Jeroen Willem Klomps – Foto: © Norbert Waalboer Fotografie

Vertrek wordt betreurt

Het college betreurt het vertrek van wethouder Klomps, maar respecteert zijn keuze. Burgemeester Ap Reinders: “We bedanken Jeroen Willem voor zijn bijdrage en inzet voor de gemeente Stichtse Vecht gedurende 3,5 jaar en zijn hem daarvoor zeer erkentelijk. We gaan in Jeroen Willem een ervaren bestuurder missen en kijken terug op een prettige samenwerking.”

Werkzaamheden Jeroen Willem Klomps

De volledige portefeuille van de wethouder bestaat uit financiën, huisvesting en facilitaire zaken, vastgoed, dienstverlening, inkoop en aanbestedingen, personeel en organisatie, de omgevingswet, verkeer, monumenten, duurzaamheid, cultuur en grondbedrijf. Ook was hij de wijkwethouder voor Breukelen, Vreeland, Nigtevecht en Nieuwersluis. De heer Klomps was vanaf april 2018 wethouder van de gemeente namens de VVD. Daarvoor was hij drie jaar lid van de gemeenteraad van Stichtse Vecht.

De werkzaamheden van wethouder Klomps worden op korte termijn via de reguliere vervangingsregeling door het college overgenomen. Wanneer meer bekend is over de opvolging van de wethouder, zal opnieuw gekeken worden naar de verdeling van de werkzaamheden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio