10.2 C
De Bilt

Activiteiten voor jonge mantelzorgers uit Soest & Soesterberg

Vanuit het Steunpunt Mantelzorg organiseren we samen met Stichting Balans, MEE en Welzin op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober a.s. activiteiten voor jonge mantelzorgers uit Soest en Soesterberg. Het is belangrijk om oog te hebben voor deze kinderen en wat zij nodig hebben. Het zijn al die kinderen die een broer, zus of ouder/verzorger hebben die extra zorg of hulp nodig heeft.

Jonge mantelzorgers


We weten uit onderzoek dat er veel jonge mantelzorgers zijn in Soest en Soesterberg.

Zij helpen een familielid of iemand die op een andere manier dichtbij staat, die ziek is of een handicap heeft. Mede dankzij hun hulp blijft iemand vaak thuis wonen. Dat is fijn, maar zorgen voor een ander kan wel veel vragen van mantelzorgers, zeker wanneer zij nog kind zijn. Het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente is er om deze mantelzorgers (jong en oud) te ondersteunen.

Speciaal voor de jonge mantelzorgers organiseren we een gezellige middag en avond op de Kinderboerderij Veenweide in Soest. Met een leuk spel en samen eten.

Voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud is de activiteit op vrijdag 30 september van 17.00 uur tot 21.00 uur.

Voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar oud is de activiteit op zaterdag 1 oktober van 15.00 tot 18.30 uur.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan tot 28 september a.s. bij Marieke Pothoven of Jochem Janssen van Stichting Balans. Inwoners die vragen hebben kunnen ook bij hen terecht.

Marieke Pothoven tel: 06 5753 9625 of via e-mail: m.pothoven@stichtingbalans.nl

Jochem Janssen tel: 06 1032 0971 of via e-mail: j.janssen@stichtingbalans.nl

Steunpunt Mantelzorg

Het steunpunt is er voor alle mantelzorgers uit Soest en Soesterberg, jong en oud. Gedurende het jaar worden er activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers en volwassen mantelzorgers. Bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen inwoners terecht voor hulp, vragen en advies.

Meer informatie is te vinden op https://zorgzaam.soest.nl/mantelzorg.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio