13.3 C
De Bilt

Jongerenaward 2018 feestelijk uitgereikt

Lopik – Op donderdag 10 januari 2019 vond de feestelijke uitreiking plaats van de Jongerenaward 2018, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik. Burgemeester Laurens de Graaf reikte de Jongerenaward uit aan Simone Pardoel en Marco Buitelaar, beiden woonachtig in Benschop.

Simone Pardoel
Motivatie jury

Simone zet zich al vanaf veertienjarige leeftijd in voor de Stichting Omnisport Benschop. Het is bijzonder en mooi dat zij hier al op jonge leeftijd mee is begonnen. Ze heeft haar steentje bijgedragen en heeft een voorbeeldfunctie. Het enthousiasme komt sterk naar voren. Mooi om te zien dat iemand zo begaan is met anderen. Komt heel sympathiek over. Ze zet zich al jaren in voor mensen met een beperking.

Marco Buitelaar
Motivatie jury

Marco is bestuurslid van de Klankbordgroep Benschop, van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard en van de rommelmarktcommissie van de Hervormde Kerk. Hij is ambassadeur van de witte bruggetjes over de wetering in Benschop, geeft leiding aan het Open Jeugdwerk binnen de Hervormde Kerk en heeft zitting genomen in de ateliergroep voor het ‘plan Zeldenrust’. Daarnaast was hij jarenlang bestuurslid van de Jongerenvereniging van de Hervormde Kerk

Marco heeft grote Interesse in gemeenschap. Hij kan goed creatief denken en heeft veel energie om meerdere dingen op te pakken. Zijn inzet is van maatschappelijk belang. Je komt het niet veel tegen dat jongeren zich sterk maken voor hun eigen kern. Hij brengt veel enthousiasme mee in een gesprek, wat maakt dat mensen hem respecteren, op een hele vriendelijke manier.

Jongerenaward

Burgemeester De Graaf reikte voor de tweede keer een Jongerenaward uit.

De Jongerenaward kan worden uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen.

Bij de uitreiking hoort een blijvende herinnering. In de hal van het gemeentehuis wordt een ‘Wall of fame’ ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt. Daarnaast krijgen de jongeren een oorkonde uitgereikt die zij mee naar huis mogen nemen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio