6.7 C
De Bilt

Junior Energiecoach: Gemeente Bunnik zoekt gezinnen voor

Odijk ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Gemeente Bunnik zoekt 50 gezinnen die willen meedoen aan het spel. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

TV-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior coach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op ‘lampenjacht en stekkerexpeditie’. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe challenges. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

“Als volwassene veel opsteken van kinderen”

Met Junior Energiecoach nemen kennis van en bewustwording over energie toe. “We kunnen als volwassene vaak zoveel meer opsteken van onze kinderen dan we denken“ aldus wethouder Jocko Rensen.

Gratis meedoen

In de gemeente kunnen 50 gezinnen meedoen. Deelname is gratis. Het spel start op 4 maart. Gezinnen kunnen zich aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven kan tot en met 27 februari. Kinderburgemeester Duco Das doet ook mee, jij ook?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio