12.7 C
De Bilt

Kerstbomen brengen bijna € 9000,- op!

Vanuit een feestelijk verlichte tent hebben de heren van Tafelronde 185 dit jaar 449 bomen verkocht. In totaal is bijna € 9000,- is opgehaald voor Freedom Through Education en Vluchtelingensteunpunt Groene Hart. De verdeling was, op een paar bomen na, 50/50.


Op zaterdagochtend om half 7 zijn er nog 40 bomen extra gehaald. Maar deze, samen met de rest van de voorraad, waren zaterdag voor 15.00 al verkocht. De heren hadden wel verwacht dat de verkoop goed zou gaan, maar dat ze zo snel uitverkocht zouden zijn was wel een
verrassing. Ondanks dat ze al jaren met 10% groeien, blijft de inkoop lastig. “Je wilt geen bomen overhouden, dat gaat ten koste van de opbrengst en dat is zonde” zegt voorzitter Reinout Kuus.


Naast de verkoop van de kerstbomen is de verbinding gelegd tussen VSGH en de Tafelronde. Door de goede hulp van Matiwos en Eyad zijn er extra bomen verkocht, maar is er vooral een verbinding gelegd tussen het goede doel en de Woerdense samenleving. “Het is mooi om direct op zo een concrete wijze bij te kunnen dragen aan het goede doel waar je geld voor ophaalt” aldus Kuus van de kerstbomencommissie.


De gedachte om te inspireren, verbinden en helpen is bij ondernemersplatform OnderNamen ook in de praktijk gebracht. Tafelronde 185 Woerden is dit jaar aangesloten bij de kerstborrel
om daar de Goededoelenboom te verkopen. Woerdense ondernemers hebben nu een boom die bijdraagt aan een goed doel, een mooi voorbeeld van de kracht van een actief Woerdens platform.


Volgend jaar wil Tafelronde Woerden 500 kerstbomen gaan verkopen. “De 10% groei houden we vast”, zegt de voorzitter. “Maar uiteraard voor een ander goed doel”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio