17.4 C
De Bilt

Kinderen maken zelf posters om veiliger te kunnen fietsen in De Ronde Venen

Langs de Rijksstraatweg in Baambrugge en Loenersloot zijn grote posters geplaatst van tekeningen van kinderen. Met de tekeningen roepen de kinderen automobilisten op langzamer te rijden zodat zij daar veiliger kunnen fietsen. De actie is een gevolg van een brief die de 7-jarige Ella ’t Sas namens haar klas in mei naar burgemeester Divendal stuurde. Daarin schreef ze dat ze graag veiliger wilde fietsen langs de Rijksstraatweg.

De brief was voor wethouder Anja Vijselaar (Verkeer) aanleiding om naar de school van Ella te gaan en met de kinderen mogelijke oplossingen te bespreken. Afgesproken is toen dat de kinderen tekeningen zouden maken om automobilisten te wijzen op fietsende kinderen en dat de gemeente deze als posters zou afdrukken en langs de weg zou plaatsen.  

Dagelijks rijden Ella en veel van haar klasgenoten met de fiets over de Rijksstraatweg van Baambrugge naar de Montessorischool in Loenersloot. Op de weg mag maximaal 60 km/u worden gereden. Aan beide zijden is merendeels een rode fietssuggestiestrook aangebracht. Ook is de weg op verschillende plekken versmald. Ondanks die voorzieningen raken fietsers soms toch in het gedrang omdat automobilisten te hard rijden.

Posters een goed initiatief

Met een brief aan de gemeente, die ook door haar klasgenoten is ondertekend, vroeg Ella aandacht voor de situatie. Ook stuurde ze een korte video waarin ze haar brief toelichtte. Wethouder Vijselaar is vol lof over het initiatief van Ella en haar klasgenoten. ,,Het maken van de tekeningen en het plaatsen van de posters is een eerste actie.

We kijken nu wat nog meer mogelijk is om de veiligheid van fietsers die op de Rijksstraatweg rijden te vergroten. Een van de ideeën is om langs de gehele weg een fietssuggestiestrook aan te leggen, dat is nu nog niet het geval. Na de zomer verwacht ik hier meer duidelijkheid over, dan zal ik Ella en haar klasgenoten hier ook over informeren.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio