4.7 C
De Bilt

Gezocht: klussers voor eenvoudige isolatiemaatregelen

Gemeente Zeist en Mijn Groene Huis zoeken vrijwillige klussers die inwoners met geldzorgen willen helpen met het treffen van eenvoudige isolatiemaatregelen. De koude maanden komen er namelijk weer aan en hoge energierekeningen kunnen bij inwoners voor geldproblemen zorgen. De gemeente stelt gratis isolatiematerialen beschikbaar en vrijwilligers van Mijn Groene Huis kunnen helpen met het plaatsen van die materialen. Want niet elke inwoner kan zelf bijvoorbeeld tochtstrippen, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie plaatsen.

Handige klussers gezocht

Mijn Groene Huis heeft een aantal vrijwilligers/klussers die kunnen helpen, maar méér zijn van harte welkom! Gemeente Zeist en Mijn Groene Huis zoeken dus vrijwilligers die een beetje handig zijn en graag een ander uit de brand helpen. Deze vrijwilligers krijgen een vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur. Ook krijgen zij een korte training. De klussers gaan met een ‘klusbus’ en onder begeleiding van een professionele klusser de wijken in. Meer informatie over dit vrijwilligerswerk is te vinden op www.mijngroenehuis.nu/energieklusser-worden. Geïnteresseerden kunnen zich via die website aanmelden.

Hulp nodig bij energie besparen?

Inwoners met geldzorgen die graag eenvoudige isolatiemaatregelen willen laten treffen, kunnen nu al hulp inroepen. Ze kunnen zich aanmelden via www.mijngroenehuis.nu/energiemaatje. Een vrijwilliger komt langs om te bespreken welke maatregelen getroffen kunnen worden en om tips te geven over energiebesparend gedrag. Indien nodig, komt er daarna een klusser langs om isolatiematerialen te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio