5 C
De Bilt

Koninklijke onderscheiding voor Marjola Vreeswijk-Kastelein

Hekendorp – Een koninklijke onderscheiding ontvangen op het moment dat je bezig bent met vrijwilligerswerk dat je al 30 jaar uitvoert. Dat overkwam Marjola Vreeswijk-Kastelein. De Hekendorpse vrijwilligster pur-sang was druk doende met de kinderbingo in speeltuin De Bijenkorf toen burgemeester Pieter Verhoeve voor haar stond met een koninklijk lintje.

 

Iedereen in Hekendorp kent Marjola Vreeswijk-Kastelein. Begrijpelijk. In de afgelopen drie decennia heeft zij zich ingespannen voor de dorpsgemeenschap. Op haar palmares prijkt het lidmaatschap van het stichtingsbestuur van gemeenschapshuis De Boezem in de periode 1987-2017.

 

Ook bekleedde zij tussen 1988 en 2017 diverse functies binnen het bestuur van speeltuinvereniging De Bijenkorf. Daar was ze onder andere initiatiefneemster van de jaarlijkse vakantieweek waarvan de huttenbouw een onderdeel vormde. Verder richtte  Marjola Vreeswijk-Kastelein in 1991 Ienie Mienie op, een speelclub voor kinderen van 0-4 jaar. Een club waaraan zij tot 2017 leiding gaf.

 

Burgemeester Pieter Verhoeve: ,,U bent een dorpsmens pur sang en heeft een belangrijke rol gespeeld in het sociale leven van Hekendorp. In diverse besturen en meerdere rollen heeft u zich ingespannen voor de sociale cohesie in het dorp. U deed dat altijd met humor, enthousiasme, een positieve instelling en onbaatzuchtigheid. Een koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau is dan ook een passende waardering voor uw jarenlange inzet.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio