7.2 C
De Bilt

Kukele-boe start zomerseizoen 2019 op Dierendag

Woerden – Donderdag 4 oktober is het Wereld Dierendag. Bij gelegenheid daarvan is er een ram bij de schapen in het Brediuspark gedaan en binnenkort loopt er ook weer een bok bij de geitjes op de dierenweide. Wereld Dierendag is daarmee het moment waarop Kukele-boe de voorbereidingen voor het zomerseizoen 2019 opstart.

Met en voor de bezoekers viert Kukele-boe Dierendag op zaterdag 6 oktober. Op deze “Kinderdierendag” zijn er diverse leuke activiteiten op de dierenweide. Zo kunnen kinderen om 10.00 uur meehelpen om de dieren hun lievelingseten te geven. En ook wordt deze keer weer een feesttafel gedekt, zodat de geiten tussen 10.30 en 11.00 uur daarop weer kunnen aanvallen.

Kukele-boe is het hele jaar door dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Met Dierendag wordt niet alleen de voorbereidingen voor het zomerseizoen 2019 opgestart, want ook zomerseizoen 2018 wordt op deze dag feestelijk afgesloten. De komende weken wordt dierenweide winterklaar gemaakt. Daarbij wordt speciaal gekeken naar de huisvesting van het pluimvee, zodat de kippen, pauwen, fazanten, eenden en ganzen de komende wintermaanden zonder problemen opgehokt kunnen worden als dit noodzakelijk is omdat er weer onverwachtse ergens in Nederland vogelgriep uitbreekt.

Jubileumjaar

Op 4 oktober een ram bij schapen en binnenkort een bok bij geiten daarmee worden de voorbereidingen voor het ezomerseizoen 2019 opgestart. Zowel schapen als geiten hebben een draagtijd van bijna 5 maanden en dat betekent dat de eerste schapenlammetjes naar verwachting begin maart geboren worden en dat de jonge geitjes naar verwachting in april 2019 gaan komen. Voor Kukele-boe is 2019 een jubileumjaar. Het is dan 25 jaar geleden dat Kukele-boe het beheer van de gemeentelijke veestapel van het gemeente heeft overgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio