19.1 C
De Bilt

Kwart inwoners gemeente Lopik is mantelzorger

Lopik – Op 10 november 2018, de 20ste Dag van de Mantelzorg, worden zij in het zonnetje gezet om ze op deze manier erkenning en waardering te bieden. Een dag waarop Nederland mantelzorgers verrast, want Mantelzorg mag naam hebben!

Herkenning en erkenning

De herkenning en erkenning die mantelzorgers bij elkaar vinden, doet ze goed. Stichting Pulse organiseert in samenwerking met Vitras en Stichting Philadelphia een feestelijke dag voor de mantelzorgers in Dorpshuis XXL, Oranje Nassaustraat 31 in Benschop.

Creatieve workshops in Lopik

De feestelijke dag voor mantelzorgers wordt mogelijk gemaakt dankzij 14 vrijwilligers; zonder hun medewerking zou deze dag niet kunnen worden georganiseerd. Bij deze vrijwilligers kunnen de mantelzorgers creatieve workshops volgen, maar ook een heerlijke voetmassage kiezen, hun nagels laten verzorgen of een leuke  portretfoto laten maken, waarvoor je natuurlijk eerst even langs de visagiste en de kapper gaat.

Lunch

Dorpshuis XXL zorgt voor een heerlijke lunch, die deels wordt gesponsord door Truckfestival Nog Harder. En natuurlijk ook door alle vrijwilliger medewerkers, zonder wie dit echt niet zou kunnen.

Aanmelden

De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 15.45 uur. Mantelzorgers mogen ook een deel van de dag komen als zij een hele dag teveel vinden, maar moeten wel altijd aanmelden. Aanmelden kan tot 6 november a.s. bij het Steunpunt Mantelzorg via het e-mailadres  i.nederend@stichting-pulse.nl

Mantelzorgdag en extra ondersteuning broodnodig

Het idee achter de Dag van de Mantelzorg is ontspanning, ontmoeting en verwennen van mensen die zich dag in dag uit, belangeloos voor een ander inzetten. In de gemeente Lopik zorgt een kwart van de inwoners voor een ander. Daarvan zorgt 20% zelfs meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor iemand. Omdat mantelzorg vaak gecombineerd wordt met een betaalde baan en andere werkzaamheden is het risico op overbelasting aanwezig. Zo geeft 15% bijvoorbeeld aan dat hun eigen gezondheid achteruit gaat. Daarom is een waardering én extra ondersteuning zo belangrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio