14.8 C
De Bilt

La Vuelta: nog 100 dagen tot start van grote wielerwedstrijd

Deze zomer is het eindelijk zo ver: de wielerwedstrijd La Vuelta komt naar Nederland en doet ook gemeente De Bilt aan! De start (‘gran salida’) van La Vuelta van 2020 was in Utrecht gepland, maar COVID-19 stak spreekwoordelijk ‘een stok in de wielen’ en ging niet door. Gelukkig komt er nu – 2 jaar na dato – een herkansing.

Er zijn drie etappes van La Vuelta op Nederlandse bodem. Op zaterdag 20 augustus zal de wielerkaravaan bij de tweede etappe in Nederland starten in Den Bosch en langs/door onze kern De Bilt komen om daarna in Utrecht te finishen.

Alle kernen in een La Vuelta-sfeer

Natuurlijk willen we dit evenement niet onopgemerkt letterlijk aan ons voorbij laten gaan en daarom moedigt gemeente De Bilt haar inwoners aan om onze gemeente van haar beste en Spaanse kant te laten zien: versier de straat met rood/gele bloemen, organiseer een heuse paella kookwedstrijd met de buurtvereniging of begin met flamenco dansen! Organiseer vanaf dit voorjaar tot en met de wedstrijd op 20 augustus een Spaanse of (fiets)activiteit en indien nodig, vraag een tegemoetkoming in de kosten aan om het evenement tot een succes te maken.

La Vuelta als inspiratiebron

Wethouder Madeleine Bakker-Smit: “Als wethouder Sport ben ik verheugd dat La Vuelta ook onze mooie gemeente aandoet, al is het maar een klein stukje. Ik hoop dat het onze inwoners inspireert om ook wat leuks met elkaar te organiseren en zij de wielertocht La Vuelta aangrijpen om zelf weer eens op de fiets te klimmen. Onze prachtige omgeving nodigt immers uit tot lekker actief bezig zijn!”

Hoe doe je mee?

Mail een idee voor een activiteit naar s.ott@debilt.nl of stel je vragen. Doet je mee om hier een feest van te maken? Kijk ook voor informatie op onze website: www.debilt.nl/lavuelta of www.lavueltaholanda.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio