8.8 C
De Bilt

De Utrechtse natuur in de provincie staat onder druk. Er is grond nodig voor vervoer, woningbouw, bedrijven en de energietransitie. Steeds opnieuw dreigt de natuur het te verliezen. Ook door stikstof en droogte gaat de natuur steeds verder achteruit. Utrechts Landschap wil dit niet laten gebeuren en doet een oproep aan alle natuurliefhebbers.

‘Help ons om meer natuur veilig te stellen. Dat kan door een donatie te doen via www.utrechtslandschap.nl/meernatuur. Voor € 7,50 kunnen we 1 m² natuur aankopen en beheren,’ vertelt Saskia van Dockum, directeur-bestuurder bij Utrechts Landschap (UL). ‘Deze vierkante meters gaan niet verloren aan wegen of bebouwing. Ze blijven voor altijd groen.’

Het Landschap wil de natuur in de provincie jaarlijks met 100 hectare laten groeien. ‘In tien jaar tijd realiseren we dan extra natuur ter grootte van de stad Utrecht’, aldus Van Dockum. Dankzij deze extra hectares krijgt de natuur meer ruimte. ‘Zodat de veldleeuwerik kan blijven broeden, er meer plek is voor zeldzame orchideeën en dieren zoals de das en het edelhert voldoende ruimte hebben om te leven.’

Over Utrechts Landschap

Zij beschermt natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Al bijna 100 jaar kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren ruim 5.800 hectare natuur en bijzonder erfgoed, waaronder meer dan 20 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot, militair erfgoed en Steenfabriek Bosscherwaarden.

Natuur is onmisbaar voor ons leven op aarde. Wij zijn natuur. Als we de natuur geen stem geven in deze snelle wereld, verliest ze haar kracht. Daarom neemt Utrechts Landschap verantwoordelijkheid. We maken keuzes voor de lange termijn en bewaren de rust. We kopen natuur en erfgoed aan, beheren het op een duurzame manier en vertellen ons verhaal.

Samen met vrijwilligers, Beschermers en iedereen die ons doel steunt, zorgen we voor meer natuur in de provincie Utrecht. Doet u mee? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio