5 C
De Bilt

Lancering Geldkrant in week van het Geld

Nijkerk – Deze week is het ‘De Week van het Geld’. De gemeente Nijkerk ondersteunt de Week van het geld door het uitbrengen van een speciale Geldkrant voor Nijkerk. De Week van het Geld is een nationale projectweek voor het basisonderwijs om leerlingen te leren omgaan met geld. Wijzer in geldzaken organiseert de Week van het geld. 

 

Waarom een speciale geldkrant?

Wethouder Patricia van Loozen: “Goed kunnen omgaan met geld is natuurlijk ook voor volwassenen van belang. Daarom is er een speciale Geldkrant voor alle inwoners in Nijkerk gemaakt. Heeft u bij bijvoorbeeld een laag inkomen? Dan zijn er misschien nog regelingen in Nijkerk waarop u aanspraak kunt maken om uw inkomen aan te vullen. Of, als daar sprake van is, hoe u ondersteuning kunt krijgen bij het aanpakken van uw financiële problemen”.

Waarom De Week van het Geld?

In de Week van het Geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. De kinderen krijgen bijvoorbeeld op school een speciale kindergeldkrant vol met informatie over geld. Financiële professionals verzorgen op aanvraag gratis gastlessen op basisscholen door het hele land.

Gastlessen bij scholen

Ook in Nijkerk worden op een aantal scholen activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Financiële professionals van de Rabobank verzorgen gastlessen op een aantal basisscholen.  Wethouder Nadya  Aboyaakoub is op woensdag  14 maart om 08:30 uur daarbij aanwezig op de Maranthaschool. Wethouder Patricia van Loozen is op vrijdag 16 maart om 13.15 uur op de Ichthusschool.

De lessen gaan over wat banken doen en kinderen wegwijs maken met geld. Wat is sparen en wat is de waarde van geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Waar is de Geldkrant verkrijgbaar?

De krant wordt huis aan huis verspreid op woensdag 14 maart bij als bijlage bij De Stad Nijkerk. Inwoners die de de Geldkrant niet hebben ontvangen kunnen de krant ook op andere locaties vinden. De krant is ook verkrijgbaar op diverse andere locaties, zoals het stadhuis, het gemeenteloket in Hoevelaken, de bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken en de Gebiedsteams.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio