13.3 C
De Bilt

Landelijke kick-off Ongehinderd. Testdag in Zeist

Zeist –Tijdens de Week van de Toegankelijkheid op woensdagmiddag 3 oktober vindt de allereerste landelijke Ongehinderd Testdag plaats. De kick-off wordt gehouden in Gemeente Zeist. Otwin van Dijk (ambassadeur voor het VN-Verdrag Handicap en burgemeester Oude IJsselstreek), Gerard de Nooij (directeur Ongehinderd) en minister Kajsa Ollongren zullen hier de dag aftrappen. 

Aftrap

Na de aftrap gaan honderden mensen uit allerlei gemeenten in Nederland op pad om leuke, toegankelijke locaties te testen op toegankelijkheid met behulp van de Ongehinderd app. Denk hierbij aan restaurants, winkels en vrijetijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals het gemeentehuis. Iedereen, met en zonder beperking, kan meedoen! Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid. Fysieke toegankelijkheid is tenslotte de voorwaarde voor een inclusieve gemeente.

Programma

De Ongehinderd Testdag vindt plaats op woensdagmiddag 3 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom in het gemeentehuis van Zeist. Om 12.30 uur zal wethouder Laura Hoogstraten het programma openen. Om 13.00 uur is de landelijke kick-off van de Ongehinderd Testdag. Deze wordt live uitgezonden in alle deelnemende gemeenten. Vervolgens kan iedereen de toegankelijkheid van de gemeente gaan beoordelen tot de feestelijke afsluiting om 16.00 uur.

 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via zeist@zeist.nl. Het is handig om alvast de gratis Ongehinderd app te downloaden en een account aan te maken. Deze is nodig op 3 oktober.

 

Ongehinderd

Gemeente Zeist werkt samen met Ongehinderd aan de uitvoering van het VN-verdrag handicap om inclusieve samenleving te realiseren. Ruim 10% van de Nederlanders hebben een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij willen ook zonder drempels op pad kunnen gaan. Het keuringsteam van Ongehinderd brengt de toegankelijkheid van onze gemeentelijke gebouwen, stembureaus en diverse horecagelegenheden in kaart. Deze informatie wordt gepresenteerd in de landelijke Ongehinderd app, zodat inwoners en bezoekers met een beperking precies weten waar ze goed terecht kunnen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via app.ongehinderd.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio