11.5 C
De Bilt

Leerlingen schrijven brief voor veilig fietsen op Rijksstraatweg in Baambrugge

‘We willen graag dat fietsen op de Rijksstraatweg tussen Baambrugge en Loenersloot veiliger wordt’. Met die hartenkreet beginnen een brief en een kort filmpje dat de 7-jarige Ella ’t Sas namens haar klas naar de burgemeester stuurde. Donderdag 11 mei ging wethouder Anja Vijselaar (Verkeer) naar de school om met Ella en de kinderen van haar klas te praten over mogelijke oplossingen. Een van de afspraken is dat de kinderen tekeningen maken waarvan de gemeente posters vervaardigt. Deze worden langs de kant van de weg geplaatst om automobilisten te vragen langzamer te rijden.

Dagelijks rijden Ella en veel van haar klasgenoten met de fiets over de Rijksstraatweg van Baambrugge naar de Montessorischool in Loenersloot. Op de weg mag maximaal 60 km/u worden gereden. Aan beide zijden is merendeels een rode fietssuggestiestrook aangebracht en op verschillende plekken is de weg versmald. Ondanks die voorzieningen raken fietsers soms toch in het gedrang omdat automobilisten te hard rijden.

Goed initiatief

Met een brief aan de gemeente, die ook door haar klasgenoten is ondertekend, vraagt Ella aandacht voor de situatie zodat ze veilig naar school kan fietsen. Ook stuurde ze een korte video waarin ze haar brief toelicht. Wethouder Vijselaar: ,,Een ontzettend goed initiatief van Ella en haar klasgenoten. Het is goed dat ze dit via haar brief onder de aandacht van de gemeente brengt. Met de fietssuggestiestroken en de wegversmallingen hebben we een aantal maatregelen getroffen om fietsen veiliger te maken, maar als ik naar de kinderen luister is dit nog onvoldoende. Daarom heb ik samen met de klas besproken wat we nog meer kunnen doen.’’

Posters langs weg

Als auto’s langzamer rijden zou de weg volgens kinderen al veel veiliger worden. Afgesproken is dat de kinderen daarom posters maken waarmee automobilisten wordt gemaand langzamer te rijden. De gemeente zal de posters uitvergroten en langs de weg plaatsen.

Daarnaast opperden de kinderen de aanleg van een apart fietspad langs de Rijksstraatweg. Vijselaar: ,,We kijken de komende tijd als gemeente wat mogelijk is. We kijken hoe we de veiligheid op de weg voor fietsers op een aantal punten kunnen verbeteren. We verwachten daar na de zomer meer duidelijkheid over. Dan zal ik Ella en haar klasgenoten opnieuw opzoeken en vertellen wat we gaan doen’’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio