-2 C
De Bilt

Leerlingen Julianaschool bezoeken geadopteerd herdenkingsmonument

WOUDENBERG – Groep 8 van de  Julianaschool heeft dit jaar  het herdenkingsmonument aan de Voorstraat in Woudenberg geadopteerd. Afgelopen maandag  26 maart  werden zij daar ontvangen door wethouder Pieter de Kruif.  Ze  kregen een rondleiding over de begraafplaats en leerden de geschiedenis kennen van oorlogsslachtoffers die hier begraven liggen. De adoptie is onderdeel van het landelijke schoolproject Adopteer een Monument. 

Jaarlijks

Jaarlijks adopteert een Woudenbergse school, in samenwerking met  het Woudenbergse Oranjecomité en de gemeente Woudenberghet monument aan de Voorstraat. De school schenkt hiermee extra aandacht aan de lokale oorlogsgeschiedenis.

Project Adopteer een Monument


Dit jaar zijn dat de leerlingen uit groep 8 van de Julianaschool. Zij doen mee aan het project Adopteer een Monument. Het adopteren van een monument heeft als doel om de kinderen te betrekken bij de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van het herdenken en de bijbehorende rituelen. Tijdens de herdenking op 4 mei mogen een aantal kinderen hun zelfgeschreven gedicht voordragen. Deze gedichten worden geselecteerd door een jury die bestaat uit  de burgemeester en het Oranjecomité. Ook leggen ze dan een bloemstuk bij het monument.

Wethouder

Wethouder Pieter de Kruif vertelt hierover: “Het is belangrijk dat onze kinderen bekend zijn met de Tweede Wereld oorlog en dat ze weten dat vrijheid niet vanzelfsprekend  is. Het is van belang dat er al op de basisschool aandacht komt voor dit onderwerp en daarom is dit zo’n goed initiatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio