9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Lezing ‘Composteren: circulair in je tuin en keuken’

Wil je leren hoe jij je eigen keuken- en tuinafval verwerkt tot vruchtbare compost? Er zijn meerdere manieren om te composteren: in een vat, op een hoop, met wormen of de Bokashi- methode. Welke vorm je kiest hangt vooral af van de hoeveelheid beschikbare ruimte en of je binnen, op je balkon of buiten wilt composteren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost uit krijgt. Je krijgt tijdens de lezing antwoord op vragen als: hoe ziet het composteerproces eruit? Hoeveel tijd vraagt het, (hoe) ruikt het?

De lezing ‘Composteren: circulair in je tuin en keuken’ wordt gegeven door Charlotte Verhoeve van ‘De Moestuin Juf’. Ze geeft workshop en cursussen op het gebied van moestuinieren, natuur en gezonde voeding aan kinderen en volwassenen. Meer informatie: www.demoestuinjuf.nl

Praktische tips voor composteren

De lezing is gratis en wordt op zaterdagmiddag 29 oktober van 14.00 – 16.00 uur gehouden bij bezoekerscentrum De Boswerf. Aanmelden is verplicht via www.boswerf.nl, kijk bij ‘activiteiten’. Deelnemers uit Gemeente Zeist hebben voorrang.

Samen Duurzaam Zeist

In Zeist doen we het best goed qua afval scheiden, vergeleken met andere gemeenten. Toch bestaat het restafval (de grijze bak) nog voor circa 30% uit gft afval. En dat terwijl je nog zoveel mooie dingen met gft afval kunt doen. Dat aandeel kan omlaag door gft zelf te verwerken tot compost en/ of door nog beter gft te scheiden.
Deze lezing is een initiatief van Samen Duurzaam Zeist, een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist. Meer informatie: www.samenduurzaamzeist.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio