9.6 C
De Bilt

Groene Lezing Wim van der Ende: Wandel mee op Pieterpad door de meest bijzondere landschappen

Op donderdag 26 oktober geeft Wim van der Ende, schrijver en fotograaf van de Pieterpad gidsen, een groene lezing bij Bibliotheek Zeist.

Pieterpad

Het Pieterpad, wie kent het niet, bestaat dit jaar 40 jaar. Het meest bekende wandelpad tussen Pieterburen aan de Waddenkust en de Sint-Pietersberg bij Maastricht loopt door veel verschillende landschappen en natuurreservaten. Tijdens deze lezing maakt u kennis met de meest bijzondere landschappen langs het Pieterpad, waarvan een aantal een Natura 2000 gebied is. In deze gebieden worden plant- en diersoorten die in Europa bedreigd zijn en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden.

Wim van der Ende

Wim van der Ende is al vanaf 1980 betrokken bij het meest bekende Lange Afstand Wandelpad. Wim van der Ende is geograaf en fotograaf. Hij is medeauteur van het Pieterpad en al meer dan 35 jaar schrijver én fotograaf van de Pieterpad gidsen. Wim is in Zeist ook bekend als verteller van verhalen en hij treedt regelmatig op in de Vertelcafé ’s in het Torenlaantheater.

Wim van der Ende
Wim van der Ende(©)

Groene lezing

Dit is de derde lezing in een reeks van vier die KunstenHuis Idea in 2023 organiseert samen met de lokale natuur- en milieuorganisaties Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV, IVN, De Boswerf, de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) en de Volksuniversiteit Zeist.

  • De lezing vindt plaats op donderdag 26 oktober bij Bibliotheek Zeist, Markt 1, Zeist, aanvang 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.
  • Kosten: € 8,50 / € 6,00 voor leden samenwerkende natuur- en milieuorganisaties, leden ASZ en leden van de Bibliotheek van KunstenHuis Idea.
  • Kaartverkoop: via de website https://kunstenhuisidea.nl, bij de bibliotheken van KunstenHuis Idea en bij de entree van de zaal (indien voorradig). Betalen in de bibliotheek en bij de entree van de zaal kan uitsluitend per pin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio