10.4 C
De Bilt

Linda van Dort wordt Fairtrade ambassadeur

Stichtse Vecht – “In Stichtse Vecht stimuleren we het gebruik van Fairtrade producten. Zo helpen we armoede de wereld uit en dragen we – ook vanuit deze middelgrote gemeente – een steentje bij aan een betere wereld.” Aan het woord is Linda van Dort, wethouder Duurzaamheid. Gisteren werd zij benoemd tot landelijk ‘Fairtrade ambassadeur’. Haar motto luidt “Een betere wereld begint met Fairtrade.

“Ik snap dat dit grote woorden zijn. Toch denk ik dat we er samen voor kunnen zorgen dat er op een andere manier zaken worden gedaan. Een manier die beter is voor onze wereld en alle wereldbewoners. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’, niet waar?!”

Samen werken aan global goals

Fairtrade past bij het duurzaamheidsprogramma van de gemeente. Samen met Fairtrade-werkgroep, winkels, horecagelegenheden, kerken, bedrijven en maatschappelijke organisaties  draagt  de gemeente bij aan de global goals for sustainable development. Dit zijn opvolgers van de welbekende Millenniumdoelen van de Verenigde Naties.

Linda Van Dort is fairtrade ambassadeur

Linda van Dort: “Fairtrade helpt bij het duurzaam bestrijden van armoede in de wereld. Daarom ben ik heel blij dat ik nu ambassadeur ben geworden voor fairtrade. Zo kan ik vanuit mijn rol als ambassadeur aandacht vragen voor dit onderwerp dat mij zo aan het hart ligt.”

Fairtrade-gemeente

De gemeente Stichtse Vecht heeft sinds 2013 het predicaat ‘Fairtrade gemeente’. Dat betekent onder andere dat er in Stichtse Vecht bijna 20 winkels zijn die fairtrade-producten verkopen en dat er veel inwoners, bedrijven en instellingen zijn die deze producten kopen en gebruiken. Ook de gemeente geeft het goede voorbeeld. Bijvoorbeeld door fairtrade-koffie en -thee te schenken in het gemeentekantoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio