Locoburgemeester Eijbersen ontsteekt op 5 mei het Vrijheidsvuur

Bunnik – Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland, dit jaar 73 jaar geleden. Precies om 00.00 uur wordt in Wageningen het Vrijheidsvuur ontstoken. Vervolgens wordt dit vuur door groepen uit heel Nederland naar hun eigen woonplaats gebracht.

Ook dit jaar brengen lopers van Loopgroep Bunnik het vuur naar Bunnik. Zij lopen in de nacht van 4 naar 5 mei in estafettevorm van Wageningen naar Bunnik. De Loopgroep heeft in het parcours de routes van de hardloopevenementen ‘Werkhoven Loopt’, ‘Om Odijk’ en ‘Bunniks Mooiste’ opgenomen. Kassing Tours verzorgt het vervoer van de lopers en het Sporthuis in Odijk sponsort dit jaar het ontbijt voor de lopers wat zeer gewaardeerd wordt door de Loopgroep.

Rond 10.30 uur houdt locoburgemeester Eijbersen een korte toespraa

k, waarna hij de brandende fakkel overhandigd krijgt en het Bunnikse vrijheidsvuur zal ontsteken. De plechtigheid vindt plaats in de binnentuin van zorgcentrum Bunninchem, Burg. v.d. Weijerstraat 26 in Bunnik.

Eijbersen: “Fijn dat we ook dit jaar in Bunnik onze vrijheid kunnen vieren. Het is belangrijk om dit gezamenlijk te doen. Heel mooi dat ook dit jaar een aantal enthousiaste lopers van de Loopgroep het vuur gaat ophalen. Ik zal met veel plezier het Vrijheidsvuur ontsteken. Ik wens de lopers en degenen die hen ondersteunen veel succes. Graag nodig ik belangstellenden uit om de plechtigheid in Bunninchem bij te wonen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img