14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Lopik controleert streng op parkeeroverlast

Lopik – De afgelopen tijd heeft de gemeente Lopik meerdere meldingen ontvangen van parkeeroverlast. Het gaat om overtredingen zoals parkeren van (grote) werkbussen, parkeren in de bocht, buiten de vakken en (langdurig) parkeren van campers/caravans op parkeerplaatsen. Behalve overlast kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. En tot situaties waarbij de hulpdiensten een calamiteit niet kunnen bereiken. 

Intensieve controle eerste kwartaal

Daarom houdt de gemeente in het eerste kwartaal van 2021 een parkeeractie. De gemeente wil daarmee inwoners en bezoekers bewust maken (van de naleving) van de regels die gelden voor parkeren. De parkeeractie richt zich met name op situaties waarbij de doorgang wordt belemmerd en/of waarbij de (verkeers)veiligheid in het gedrang is.

Parkeeractie Lopik

De actie begint met een waarschuwingsronde, waarbij er waarschuwingen worden uitgedeeld bij voertuigen die fout geparkeerd zijn. Na een periode van informeren en waarschuwen, wordt daadwerkelijk overgegaan tot het uitdelen van boetes.

Parkeren van grote voertuigen

Het is verboden grote voertuigen op de weg te parkeren. Dit geldt voor bijvoorbeeld vrachtwagens en touringcars. Bestuurders die toch een groot voertuig op de weg willen parkeren, moeten daarvoor een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Meer informatie hierover is te vinden door in de zoekbalk op de website www.lopik.nl de zoekterm ‘parkeren’ te typen.

Caravan, camper, aanhangwagen…

Het parkeren van een caravan, kampeerwagen, camper, magazijnwagen, aanhangwagen of vouwwagen op de openbare mag maar 3 dagen achter elkaar. Voor het langer parkeren dan 3 dagen moet ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente. Meer informatie hierover is te vinden door in de zoekbalk op de website www.lopik.nl de zoekterm ‘caravan’ te typen.

Parkeerregels

Op bijvoorbeeld verkeersregels.vvn.nl/ (bij stel je vraag ‘parkeren’ invullen) en www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersregels kunnen de landelijk geldende regels voor parkeren nog eens worden nalezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio