20.3 C
De Bilt

De Lopikse Voorleeswedstrijd editie 2022, wie won er dit jaar?

Mogen wij aan jullie voorstellen….  De voorleeskampioen! Noëlle uit Lopik (basisschool De Regenboog) wint de Lopikse voorleeswedstrijd! Jahya was nipt 2e geworden, maar had het ook supergoed gedaan, het verschil was slechts 2/100. Noëlle las voor uit het waargebeurde boek ‘Kind vermist’ en Jahya (basisschool De Nieuwe Wiel) uit een boek van Geronimo Stilton.

Voorleeskampioen Noëlle

De kandidaten werden, aangemoedigd door tientallen supporters, door de presentator aan het publiek voorgesteld. Vervolgens werden ook de juryleden voorgesteld, Burg. de Graaf van de gemeente Lopik en Chantal van Ee namens de bibliotheek.

Hierna kon het spektakel beginnen. Beide kandidaten lazen om beurten twee keer een fragment voor uit een zelf uitgekozen boek. Nadat de kandidaten voorgelezen hadden uit hun boek, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en vooral hoe het verhaal werd overgebracht op het publiek. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter uitgesproken.

Oorkonde en Boekenbon

Juryvoorzitter en Burgemeester Laurens de Graaf gaf aan dat het erg spannend was en lichtte de beslissing toe aan de deelnemers en het publiek. Noëlle won de wedstrijd en kreeg de Oorkonde. Beiden kregen ook een Boekenbon om zelf een leuk boek uit te zoeken voor thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio