11.9 C
De Bilt

Marktbrug: voorlopig geen verkeer, wel evenementen

Oudewater – De Marktbrug blijft voorlopig gesloten voor auto’s en vrachtwagens. Evenementen als Heksenfestijn en Pracht aan de Gracht hebben geen gevolgen voor de stabiliteit en levensduur van de brug. Die kunnen gewoon doorgaan.

Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Dat deden zij aan de hand van de constateringen van het technisch adviesbureau dat de onderzoeksresultaten nog een keer beoordeelde. De technici kwamen tot de conclusie dat direct bezwijkingsgevaar minder groot is dan aanvankelijk gedacht. Echter, onomstotelijk staat vast dat de trillingen die auto’s en vrachtwagens veroorzaken, de levensduur van de brug verkorten. Dat is de reden dat burgemeester en wethouders de brug voorlopig niet vrijgeven voor autoverkeer.

Overleg met Marktcommissie

Samen met de Marktcommissie zoekt de gemeente nog naar een blijvende oplossing voor de opstelling van de weekmarkt op woensdag. Die blijft voorlopig ongewijzigd, maar als het aan de gemeente ligt nemen de kraamhouders straks weer zo veel als mogelijk hun vertrouwde plekken in. Voor ondernemers die hun waren aanbieden vanuit een kraamwagen die valt binnen de categorie zwaar verkeer, zoeken de Marktcommissie en de gemeente een oplossing.

Geen belemmering voor evenementen

Evenementen als bijvoorbeeld het Heksenfestijn en Pracht aan de Gracht brengen geen schadelijke trillingen met zich mee. Die mogen dan ook gewoon plaatsvinden.

Oplossing voor zwaar verkeer

Wethouder Walther Kok legt uit wat er nu staat te gebeuren. ,,Vorig jaar stelde de gemeenteraad het zogenaamde Masterplan Binnenstad vast. Daarin staat niet alleen dat Oudewater de komende jaren de openbare ruimte van de binnenstad nog meer allure gaat geven, maar ook dat we zoeken naar oplossingen voor het zwaar verkeer in de binnenstad. Door de huidige situatie met de Marktbrug gaan we nu de mogelijkheden versneld op een rijtje zetten, zodat we een besluit voor de toekomst kunnen nemen.’’  Kok verwacht binnen enkele maanden een goed beeld te hebben van de (on)mogelijkheden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio