12 C
De Bilt

Meerderheid inwoners in referendum voor bouw van nieuw gemeentehuis De Ronde Venen

Een meerderheid van de inwoners geeft via een referendum de voorkeur aan de bouw van een nieuw gemeentehuis voor De Ronde Venen in plaats van renovatie van het bestaande gemeentehuis aan de Croonstadtlaan. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het woensdag 15 maart gehouden referendum. 50,5 procent van de inwoners sprak zich daarin uit voor het bouwen van een nieuw gemeentehuis, 45,4 van de inwoners ziet liever dat het bestaande gemeentehuis wordt verbouwd. In totaal bracht 61,3 procent van de inwoners hun stem uit.

Referendum is advies

De uitslag van het referendum is een advies aan college van B en W en de gemeenteraad. Het college zal de gemeenteraad voorstellen de uitkomst van het referendum te volgen. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk in haar vergadering van april een definitief besluit.

Programma van eisen

Na dit besluit wordt een programma van eisen opgesteld. Dit gebeurt samen met toekomstige gebruikers, zoals medewerkers en maatschappelijke organisaties die een plek krijgen in het nieuwe gemeentehuis. De gemeenteraad wordt vervolgens gevraagd het programma van eisen vast te stellen en het benodigde bedrag voor de uitvoering beschikbaar te stellen. Daarna wordt en ontwerp gemaakt en met de daadwerkelijk werkzaamheden begonnen.

Inwoners kunnen zich uitspreken

Het referendum, dat voor het eerst door de gemeente werd georganiseerd, gaf inwoners de mogelijkheid zich uit te spreken over de toekomst van het gemeentehuis. Het huidige gemeentehuis voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is niet toekomstbestendig. Dit kan op 2 manieren worden opgelost: door het bestaande gemeentehuis grondig te verbouwen (te renoveren) of door een nieuw gemeentehuis te bouwen aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht, naast het zwembad. Een meerderheid van de inwoners heeft via het referendum uitgesproken de voorkeur te hebben voor nieuwbouw. 4,1 procent van de inwoners stemde blanco of ongeldig.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio