5.7 C
De Bilt

Mogelijk vervuild zand bij Ludenhof in Hoevelaken

Hoevelaken – Voor diverse bouwlocaties in Nederland is mogelijk vervuild zand in 2015 geleverd. Er is mogelijk ook van dit zand in 2015 gebruikt door een aannemersbedrijf bij de eerste fase van de bouw van de huizen aan de Ludenhof in Hoevelaken. “De ontwikkelaar van de Ludenhof heeft ons laten weten dat er bij de aanleg bij het gedeelte parallel aan de Koninginneweg, ook van dit zand (ongeveer 93 ton) gebruik is gemaakt. Volgens de aannemer alleen voor de ondergrond van de straat zelf”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan. De bewoners zijn geïnformeerd met een brief.

Volksgezondheid

Er is geen reden om aan te nemen dat er gevaar is of is geweest voor de volksgezondheid. De gemeente Barneveld, die al eerder en op veel grotere schaal te maken heeft gehad met dit mogelijk vervuild zand, heeft de GGD van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden gevraagd de meetresultaten van het bodemonderzoek te beoordelen. De GGD heeft verklaard dat er geen gezondheidsrisico’s zijn. De concentraties van de onderzochte stoffen liggen ruim beneden de waarden waarbij ze gezondheidsrisico’s kunnen veroorzaken.

Zand nader onderzoeken

De gemeente Nijkerk wil de bewoners zo goed mogelijk informeren over het gebruikte zand en zo mogelijk alle risico’s uitsluiten. Daarom heeft zij de ontwikkelaar, die verantwoordelijk is voor het project opdracht gegeven het zand, dat onder de Ludenhof ligt, professioneel en onafhankelijk te laten onderzoeken. Dit onderzoek zal naar verwachting in januari plaatsvinden. Of er na het onderzoek extra maatregelen nodig zijn en zo ja, welke maatregelen dat zijn, hangt af van de uitslag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio