15.8 C
De Bilt

Natuurgebied in Voorveldse Polder verbindt Heuvelrug met Vechtplassen

Gemeente De Bilt heeft samen met de provincie Utrecht en het Utrechts Landschap de werkzaamheden in het westelijk deel van de Voorveldse Polder afgerond. Dit gebied is gelegen tussen de A27 en gemeente De Bilt.

Wethouder ‘t Hart: “Al jaren wordt er gewerkt aan de realisatie van grotere en kleinere faunapassages in de ecologische verbinding langs de flank van de heuvelrug en van Natura 2000-gebied Oostelijke Vechtplassen naar Natura 2000-gebieden in het Kromme Rijn landschap. In de Voorveldse Polder komen deze droge en natte verbindingen samen. Deze natuurontwikkeling zorgt ervoor dat het Natuurnetwerk Nederland robuuster wordt en dat is hard nodig in deze stedelijke omgeving.”

Voorveldse Polder belangrijke natuurschakel

Het westelijk deel van de Voorveldse Polder is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) en vormt een belangrijke schakel tussen de natuurgebieden van de Heuvelrug en van de Kromme Rijn en Lek richting de Oostelijke Vechtplassen. Dit netwerk moet van een bepaalde kwaliteit zijn voor onder andere de bescherming van kwetsbare dieren en planten.

Natuurkansen in het oosten

De gemeente De Bilt wil nu samen met de provincie Utrecht, Utrechts Landschap en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden ook het oostelijke deel van de Voorveldse Polder omvormen tot natuurgebied. Het gebiedsplan van gemeente De Bilt en de uitbreiding van het Natuurnetwerk Nederland zijn de belangrijkste vertrekpunten. De komende maanden worden onderzoeken gedaan naar de natuur, bodem en water om de plannen verder uit te kunnen werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio