2.4 C
De Bilt

Wethouder Vlam geeft startsein werkzaamheden Nico Bergsteijnweg

Woudenberg – Wethouder Anita Vlam heeft op maandag 16 mei samen met Berjan Zandink, regiodirecteur aannemersmaatschappij Van Gelder, de werkzaamheden aan de Nico Bergsteijnweg ingeluid. Hiermee is officieel een start gemaakt met de herinrichting en renovatie van de Nico Bergsteijnweg die naar verwachting duurt tot eind september 2022.

Nico Bergsteijnweg

Enkele jaren geleden bleek dat er onderhoud nodig was aan de Nico Bergsteijnweg. Aangezien deze weg een belangrijke schakel is in de fietsroute Oost-West in Woudenberg, maakte de gemeente van deze gelegenheid gebruik om de straat opnieuw in te richten. Met de toevoeging van fietsstroken zal de weg veiliger worden voor de vele fietsers die deze route dagelijks nemen.

“De herinrichting van de Nico Bergsteijnweg is een project waar ik al enige tijd als wethouder aan verbonden ben.

aldus wethouder Vlam.

Input van omwonenden

De wensen en ideeën van omwonenden waren belangrijk bij de totstandkoming van het definitieve ontwerp van de weg. Er is daarom met een enquête en een klankbordgroep aan bewoners gevraagd wat zij belangrijk vonden om mee te nemen in het ontwerp. Met name verkeersveiligheid, parkeren en groen kwamen hierbij aan bod. Samen met deze input is er een definitief ontwerp tot stand gekomen. Een ontwerp waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met ieders wensen en ideeën, maar ook met de beschikbare ruimte, het beschikbare budget en de verkeersnormen.

Balans tussen veiligheid en leefbaarheid

De nieuwe inrichting van de Nico Bergsteijnweg is verkeersveiliger, biedt voldoende parkeermogelijkheden en het zorgt ervoor dat groen behouden blijft. Hiermee is een balans gevonden tussen veiligheid en  leefbaarheid in de straat.

“De herinrichting van de Nico Bergsteijnweg is een project waar ik al enige tijd als wethouder aan verbonden ben. Omdat via deze weg een belangrijke fietsroute loopt, is het met name voor de fietsveiligheid van belang om de weg opnieuw in te richten. Ik vind het mooi dat ik, nu mijn tijd als wethouder van de gemeente Woudenberg er bijna op zit, hier nog een start aan heb kunnen maken. Ik draag het stokje binnenkort over aan mijn opvolger en wens de nieuwe wethouder veel succes met de verdere voortgang van dit project” aldus wethouder Vlam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio