12.8 C
De Bilt

Nieuw! QR-wandelroute op landgoed Beerschoten

Utrechts Landschap biedt wandelaars een nieuwe manier van beleven aan met een QR-wandelroute op landgoed Beerschoten bij De Bilt. Door onderweg codes te scannen, kunnen wandelaars kennismaken met de natuur en geschiedenis van het landgoed en ontdekken ze de meest bijzondere plekjes.

QR-wandelroute

De nieuwe QR-wandelroute volgt de rood gemarkeerde wandelroute van 4 km en start bij Paviljoen Beerschoten aan De Holle Bilt 6 in De Bilt. Op diverse routepaaltjes is een QR-bordje bevestigd. Door deze te scannen, leert de wandelaar over wat er op dat punt te zien is. Het scannen van de code gaat eenvoudig met de camera of een QR-app op de mobiele telefoon. De route is een pilot. Als er voldoende positieve reacties op komen, volgen er meer QR-wandelroutes in de gebieden van Utrechts Landschap.

Beerschoten

Landgoed Beerschoten ligt vlakbij de stad Utrecht. Met kronkelende vijvers, een stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen vormt het een aantrekkelijk wandelgebied. Op het landgoed zijn diverse elementen te vinden die horen bij de historische parkaanleg, zoals de vissenkom, konijnenberg en het kathedralenbos. Meer informatie over Beerschoten is te vinden op utrechtslandschap.nl/beerschoten.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 31.000 donateurs (Beschermers), 800 vrijwilligers en 70 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio