14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Nieuw speeltoestel in Speelwoud in Wilnis

Wilnis – Het Speelwoud in Wilnis heeft een nieuw speeltoestel. Vrijdagmiddag is het door tientallen kinderen van Wilnisse basisscholen in gebruik genomen. Dat gebeurde in aanwezigheid van de kinderburgemeesters Lisa Rood en Brian Brocx, Bob Nisters en Jorre Meijrink van Wilnis Klopt en wethouder Maarten van der Greft.

Op het nieuwe toestel kunnen kinderen naar hartenlust spelen en klimmen. Het heeft 2 torentjes, glijbanen, een telraam, een trap en een kleine brug die delen met elkaar verbindt. Het vervangt de ’brandweerauto’ die tot de jaarwisseling in het Speelwoud stond. Op oudjaarsavond werd dat toestel door vuurwerk zwaar beschadigd. Reparatie was niet meer mogelijk. Op verzoek van de gemeente heeft Wilnis Klopt de mening van Wilnisse kinderen gevraagd over wat voor soort toestel er terug zou moeten komen. Een ruime meerderheid sprak de voorkeur uit voor het toestel dat nu is geplaatst.

Populair toestel

Voorzitter Bob Nisters van Wilnis Klopt: ,,Mooi dat het toestel er nu staat en helemaal mooi om te zien dat kinderen het meteen goed weten te vinden. De vernieling van het speeltoestel in de vorm van een brandweerauto was natuurlijk ontzettend zuur. Het was populair en veel kinderen speelden er op. Ik verwacht eerlijk gezegd dat ook dit speeltoestel populair zal zijn. Veel kinderen hebben er tenslotte op gestemd en vrijdag zag je dat er al met veel plezier op werd gespeeld.’’

Tevreden

Hoewel de aanleiding vervelend was, kijkt wethouder Maarten van der Greft met tevredenheid terug op de plaatsing van het nieuwe toestel in het hart van Wilnis. Dit is wat mij betreft een voorbeeld van hoe wij als college te werk willen gaan. Samen met inwoners en organisaties onze gemeente beter en mooier maken. Fantastisch om te zien hoeveel kinderen hier over mee hebben gedacht en hun mening hebben laten horen en fijn dat Wilnis Klopt deze peiling heeft uitgevoerd. Met als resultaat een mooi speeltoestel. Wat mij betreft top!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio