7 C
De Bilt

Nieuwbouw Molenweg in Bunnik feestelijk afgerond

Bunnik – Het wooncomplex van het nieuwbouwproject aan de Molenweg in Bunnik is opgeleverd. Op vrijdag 10 december werden de sleutels overhandigd aan de 24 nieuwe bewoners. Met deze feestelijke overhandiging is de nieuwbouw afgerond.

Autogarage heeft plaatsgemaakt voor woningen

Al geruime tijd was duidelijk dat de autogarage, het tankstation en de winkel op de voormalige ‘van Zijl locatie’ plaats ging maken voor nieuwbouw. In 2019 heeft Van Wanrooij Projectontwikkeling deze locatie aan de Molenweg aangekocht en haar plannen voor nieuwbouw gepresenteerd aan de (direct) omwonenden. Na de sloop en sanering in 2020 is door Bouwbedrijf van Grootheest uit Ede gestart met de nieuwbouw.

Wethouder Jocko Rensen: “Op deze inbreidingslocatie staan nu 24 huurappartementen voor doorstromers en jonge tweeverdieners. Hier zie je de meerwaarde van het wonen op een centrale plek in Bunnik; dichtbij de voorzieningen, winkels en het openbaar vervoer.”  

Eén van de nieuwe bewoners is Eiso (29), hij woont al zijn hele leven in Bunnik en gaat hier samenwonen met zijn vriendin Yoni. De wethouder verwelkomde de nieuwe bewoners en overhandigde een symbolische sleutel.

Verleden Molenweg met ‘De Molen van Zijl’

In het ontwerp van het wooncomplex en het parkeerterrein is rekening gehouden met het historisch verleden van de locatie met ‘De Molen van Zijl’. Zo is bijvoorbeeld de gedenksteen uit de molenromp uit het jaar 1800 teruggeplaatst in de nieuwbouw.

Gedenksteen – Foto: Gemeente Bunnik

Daarnaast is er bij de hoofdentree een zitbank gerealiseerd die verwijst naar de molensteen uit de voormalige molen. Ook zijn de molenwieken terug te vinden in de aangebrachte bestrating.

Regiomanager Gerard Klomp: “Als de mogelijkheid er is om oud en nieuw te verbinden, moet je deze kans niet laten liggen.”

Afrondende fase

De gemeente zal ook de openbare inrichting van de Molenweg onder handen nemen als onderdeel van het herinrichtingsproject Engboogerd. De voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang.

spot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio