7 C
De Bilt
maandag, 27 maart 2023

Nieuwe Beeldenroute in Zeist

Zeist – De gemeente Zeist heeft haar beeldenroute vernieuwd. De beeldenroute, die loopt van het Slot Zeist tot in het centrum van Zeist, bestaat uit 48 kunstwerken. Met deze route wil de gemeente Zeist kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen en mensen laten genieten van het werk van de kunstenaars. De kan vanaf nu gelopen worden en er is een handzaam boekje ontwikkeld om meer informatie te geven over de beelden.

Beeldenroute

Het is alweer de vierde keer dat men in Zeist kan genieten van deze unieke openluchtexpositie. De beeldenroute rondom het Slot is in korte tijd uitgegroeid tot een beeldententoonstelling van internationale allure. Ook dit jaar is er een uiteenlopende collectie te bewonderen van mooie, grappige, indrukwekkende, kleurrijke en zelfs aaibare beelden. Om de bezoeker het verhaal achter de beelden te vertellen, is er een boekje ontwikkeld bij de route.

Twee jaarlijkse verandering

De samenstelling van de beeldenroute verandert elke twee jaar. Enkele kunstwerken behoren tot de vaste collectie van de gemeente Zeist, maar het merendeel van de werken is in bruikleen gegeven door de kunstenaars. Deze beelden zijn ook te koop.

Boekje

Het boekje is vanaf nu te downloaden op www.cultuurinzeist.nl en fysiek af te halen op het gemeentehuis en diverse winkels en horeca. Na de lockdown zal het boekje  onder andere verkrijgbaar zijn bij Slot Zeist, Figi, de Klinker, Hernhuttersmuseum, Beauforthuis.

Kortom, kom naar Zeist en wandel met een coffee-to-go in uw ene hand en het boekje in uw andere langs de verschillende kunstwerken. Een mooi, veilig en inspirerend uitje in coronatijd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio